FYRA POÄNG. Ryan O’Reilly hade kul mot Edmonton Oilers.
Nyheter

Fick stopp på McDavid – och gjorde mål från mittzonen: ”Tränar på det hela tiden”

Ryan O’Reilly tystade inte bara Connor McDavid. Han överglänste Edmonton Oilers underbarn och gjorde fyra poäng i processen när Buffalo Sabres tog en tung 6–2-seger i västra Kanada. Bland annat genom att göra mål från mittzonen.
– Det är något jag tränar på hela tiden, säger den kanadensiska World Cup-centern efter storsegern.

Edmonton Oilers och framför allt Connor McDavid hade inlett NHL-säsongen piggt, men i natt kom beviset för att det unga laget har en hel del kvar att lära. I hemmamötet med Buffalo Sabres blev det stryk med hela 2–6 efter en riktigt vissen insats rakt igenom.

En av spelarna som utnyttjade hemmalagets ointresse på isen var Ryan O’Reilly. 25-åringen, som vann World Cup med Kanada i månadsskiftet, svarade för en riktig klang- och jubelföreställning med två mål och två assist i storsegern. Det mest omtalade av hans mål kom tidigt i andra perioden och betydde matchvinnande 3–2.

O’Reilly dumpade in pucken från mittzonen och målvakten Cam Talbot blev överrumplad av studsen. Lite oväntat säger Buffalos stjärncenter att han gjorde det med just den intentionen.
– Jag försökte ge den en liten skjuts, säger han till nhl.com.
– Det är något jag tränar på hela tiden eftersom det är svårt för målvakten. Man ser det ofta på träning och man vet aldrig vad som kommer att hända. Det var en turlig studs, men jag tar den.

I Buffalos kasse uppträdde Robin Lehner desto mer vaket än Talbot. Svensken stoppade 31 av 33 skott och fick snabb upprättelse efter den tunga starten mot Montréal, där han släppte in fyra mål på 24 skott i premiären.

Johan Larsson noterades för en assistpoäng för Sabres och fick stort förtroende av coachen Dan Bylsma med över 20 minuters speltid.

I Edmonton blev Jonas Gustavsson olyckligt skadad efter en kollision med Adam Larsson efter att ha ersatt Cam Talbot. Gustavsson spelade bara tio minuter i sin debut för Oilers innan han tvingades avbryta matchen.

Edmonton – Buffalo 2–6 (2–2. 0–2, 0–2)
Edmonton: Benoit Pouliot (1), Milan Lucic (1).
Buffalo: Ryan O’Reilly 2 (2), Brian Gionta 2 (2) (Johan Larsson), Kyle Okposo (1), Matt Moulson (2).