• Publicerat 18 oktober, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Örebro Hockey har fått ett lyft efter Kent Johanssons avgång. På tisdagen kom laget ett bortdömt mål från en ny poäng när Frölunda gästade Behrn Arena – trots att man var utspelade under stora delar av matchen.
– Spelmässigt är de två eller tre snäpp bättre än vi är, säger tränaren Johan Tornberg till C More efter 2–4-förlusten.

Efter tre raka vinster tog det stopp för Örebro Hockey. Gästande Frölunda drog det längre strået efter finske junioren Kristian Vesalainens 3–2-mål i den tredje perioden.

Men trots att örebroarna var utspelade efter två perioder lyckades man göra match av tillställningen via Petr Zamorskys 2–2-kvittering halvvägs in i den tredje perioden.
– Spelmässigt är de två eller tre snäpp mycket bättre än vi är, starkare på puck och skapar massor med chanser Det ser vi på skottstatistiken, 23–6, efter två perioder, men sedan ger vi oss själva en möjlighet, gör 2–2-målet och sedan är det lite tafatt när de får göra 3–2, säger Johan Tornberg, tränare i Örebro, till C More.
– Det kändes som vi skulle kunna snuva dem på en eller till och med två poäng, men sett över 60 minuter är Frölunda de bättre laget, absolut.

Efter Vesalainens mål hade hemmalaget en 3–3-puck inne, men målet dömdes bort eftersom Tom Wandell hade styrt in pucken med skridskon på ett sätt som domarna inte kunde godkänna.
– Det är en bedömning som görs från Stockholm. Jag tänker inte ens kommentera det, det är inget att gråta över, säger Tornberg.

Henrik Tömmernes, Carl Grundström och slutligen Christoffer Ehn sköt övriga mål för Frölunda. Greg Squires satte Örebros första mål.