SDHL 1

Djurgården blev första laget att besegra Luleå – Berndtsson motade 53 skott

Det blev tolv raka vinster – sedan kom Djurgårdens IF och bröt Luleå HF:s segersvit när de besegrade tabellettan med 4-2. Alexandra Palm – tillsammans med målvakten Lovisa Berndtsson – blev stor segerkreatör med sina två mål.

Det märktes att hemmalaget var taggade att slå obesegrade Luleå. Laget satte full fart från början och lyckades gå upp till en 2-0-ledning. Först målade Tina Enström och sedan Alexandra Palm innan pausvilan. I mittperioden hittade Palm målet igen – efter passning från Julia Östlund.

Luleå reducerade i powerplay genom Linn Peterson och bortalaget kom ännu närmare när backstjärnan Emma Eliasson prickade in 3-2 med sexton minuter kvar av matchen. Men istället för att Luleå hittade fram till kvitteringen skickade Rebecca Stenberg i Djurgårdströjan in 4-2 i öppen kasse.

Lovisa Berndtsson – i Djurgårdens målbur – var en stor del i stockholmarnas seger. Hon motade hela 53 skott under matchen.

***

Leksands IF fortsatte på den inslagna vägen och tog en till skrällseger när laget besegrade HV71 på hemmaplan. Laget stod för en stark upphämtning – de låg nämligen under med 3-0 inför den tredje perioden. I förlängningsperioden var det Madeleine Hall som blev stor matchvinnare för sitt Leksand när hon fastställde slutresultatet till 4-3. Dessförinnan hade lagkamraten Iveta Koka gjort två mål inom loppet av tre minuter. Kvittering gjordes av Liga Miljone med endast en och en halv minut kvar av ordinarie matchtid.

HV71 stod för en stark mittperiod. Tre mål blev det och målskyttarna var Chelsea Peterson med två fullträffar och Sanna Ågestedt, som i powerplay skickade in 3-0-målet, som alltså inte räckte för att laget skulle ta hem segern.

***

Matchen mellan AIK och Modo slutade med en 2-1-seger till AIK efter att Line Bialik Öien gjort det matchvinnande målet i den tredje perioden. Innan dess hade båda lagen hitta nätmaskorna i den andra perioden. Först var det Frida Gradin som såg till att ge Modo ledningen – sedan kom kvitteringen i powerplay. Även där var det Line Bialik Öien som stod för målet. Det blev hennes sjunde nätrassel den här säsongen.

***

Linköpings HC hade inga problem att avfärda bottenlaget SDE HF i Enebybergs ishall. Gästerna gick upp till en 4-0-ledning redan i den första perioden efter ett hattrick av Jennifer Wakefield. Hon står nu på 18 mål, vilket ger henne platsen som ligans skyttedrottning just nu. Wakefield var även med och passade fram till Denise Altmanns 4-0-mål precis innan pausvilan. Anmärkningsvärt var att både 3-0 och 4-0 kom när LHC hade en spelare mindre på isen.

Bortalaget vaskade fram två mål till genom Emelie Kruse Johansen och Emilia Ramboldt innan SDE HF gjorde sitt nionde mål för säsongen när Cornelia Lundberg putsade till siffrorna till 6-1.