Viktor Arvidsson
Pittsburgh

Matförgiftning härjade i Nashville – då klev svenskarna fram och dominerade

ANNONS

Det var minst sagt stökigt i Nashville Predators inför nattens möte med Pittsburgh Penguins. Stora delar av laget hade åkt på en matförgiftning efter ett restaurangbesök i Detroit, vilket innebar att fem spelare från AHL kallades upp till matchen mot Penguins.

Bland spelare som saknades märktes Pekka Rinne, Craig Smith, Colton Sissons och Mike Fisher. En av AHL-lirarna som fick förtroende var målvakten Juuse Sarossom, som fick göra sin andra NHL-match i karriären.

De dåliga förutsättningarna stoppade inte Nashville från att köra över de regerande mästarna. Och det var svenskarna som stack ut från mängden. Viktor Arvidsson pangade dit två mål, Filip Forsberg stod för två assist och Calle Järnkrok lyckades få dit ett mål i mittperioden. Dessutom var Kevin Fiala – den tidigare HV71-spelaren – glödhet med sina två mål.

Matchen slutade 5-1 till Nashville. I Pittsburgh noterades Patric Hörnqvist för en assist på lagets 1-0-mål. Den pucken tog sig in i nät redan efter 52 sekunder spel.

***

Bland övriga matcher från nattens NHL fanns det några svenskar till som utmärkte sig. Gustav Nyquist är fortsatt het i Detroit Red Wings-tröjan. Han gjorde nämligen två mål när hans lag besegrade San Jose med 3-0. Även Jonathan Ericsson noterades för poäng när han passade fram till ett av målen.

***

När Dallas ställdes mot Columbus fixade William Karlsson en passningspoäng när hans lag tog en 3-0-seger.

***

Joakim Nordström och Victor Rask såg till att få ihop varsin passningspoäng när Philadelphia vann mot deras Carolina med 6-3. I Carolinas målbur stod Eddie Läck – som hade en tung match. Han landade på 78% i räddningsstatistiken.

***

Colorado fick se sig överkörda av Florida med 5-2. Bland svenskarna i Colorado var det Carl Söderberg som fanns med i poängprotokollet. Han plockade upp en assist.

***

I mötet mellan Washington och New York Rangers utökade Mika Zibanejad sin poängskörd med en assist. New Yorks målbur vaktades av Henrik Lundqvist. Han var en av orsakerna till lagets seger med 4-2. Han landade till slut på fina 93%.

***

Trots att Henrik och Daniel Sedin samt Alexander Edler var på spelhumör räckte det inte för Vancouver när Los Angeles vann med 4-3 efter straffar. Henrik Sedin blev poängbäst bland svenskarna med ett mål och en assist, Daniel Sedan noterades för en passningspoäng vilket även Alexander Edler gjorde. Vancouvers målbur vaktades av Jacob Markström som till slut landade på 90%.

***

St Louis-forwarden Alexander Steen lyckades skrapa ihop ett mål och en assist i segermatchen mot Calgary. Även Patrik Berglund var högst delaktig i 6-4-segern när han prickade in sitt första mål för säsongen.

***

Slutligen var det bara Anton Strålman som lämnade isen med poäng bland svenskarna när Ottawa spelade mot Tampa Bay. Hans passningspoäng var en av grundpelarna till Tampa Bays seger med 4-1.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch