LEDER TRUPPERNA. William Nylander var isens främste aktör i nattens 4-1-vinst.
Toronto

William Nylander har fått en riktig pangstart på säsongen. Tillsammans med supertalangen Auston Matthews skördar han stora offensiva framgångar just nu. I nattens möte med Chicago Blackhawks stod han för två baljor – men det räckte inte när hans Toronto förlorade med 4-5.

Nylander och Matthews har fin kemi i hockeyrinken. Det visade de båda supertalangerna när de hittade varandra två gånger om i nattens möte med Chicago. På fem spelade matcher har nu Nylander fått ihop sju poäng (3+4) – medan hans lagkamrat Matthews just nu står på åtta poäng (5+3).

Den första fullträffen mot Chicago kom i powerplay när Nylander piskade iväg ett hårt dragskott till 2-1 efter att Matthews hittat fram till honom. Nylander gjorde även 4-2, vilket borde ha varit spiken i kistan för Toronto. Men trots att det stundtals såg lekande lätt ut för Nylander och Matthews hade deras lag problem att freda sitt mål.

Chicago var nämligen lika effektiva framåt, speciellt när det gällde som mest. Chicago tvingade matchen till straffläggning efter att Richard Panik kvitterat till 4-4 – efter en stark upphämtning av Blackhawks i den tredje perioden – med bara minuten kvar av den tredje perioden.

Väl där var det Chicago som tog hem extrapoängen efter att Artemi Panari hittade nätet bakom Torontos målvakt Fredrik Andersen.