Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #5

ANNONS

Under veckan har vi sett några lag som har påbörjat en stark trend och tagit kliv uppåt i tabellen – medan ett par lag har haft stora svårigheter att hitta rätt i sitt spel. Dessutom bjöds vi på några häftiga framträdanden av ligans yngsta spelare.

Joel Lassinantti, Luleå
Håller en väldigt hög lägstanivå även om han föll igenom ett par gånger under veckan. Var en stor anledning till att Luleå fick med sig fem av sex poäng mot Rögle och HV71. Landade på imponerande 95,83 i räddningsprocent i matchen mot Jönköpingslaget och motade 29 skott i straffvinsten mot Rögle. Ligger just nu på en tredjeplats i målvaktsligan med 93,42 på tio spelade matcher.

Sebastian Aho, Skellefteå
Två assist i segern mot Leksand – ett mål och en assist mot Örebro. Stod även för flera bra ingripande mot Frölunda. Krönte veckan med att förlänga sitt kontrakt med Skellefteå. Den 20-årige backen har gjort nio poäng på elva matcher och är – på många sätt – ett väldigt spännande framtidsnamn.

Henrik Tömmernes, Frölunda
Frölunda tog tre raka segrar i veckan och Henrik Tömmernes var en stor bidragande orsak till lagets framgångar. Från sin backposition prickade han in två mål och spelade även fram till två baljor. Toppar just nu backarnas poängliga med tolv poäng tillsammans med Malmöspelaren André Benoit.

Daniel Paille, Brynäs
Var orsaken till att Brynäs vann mot Rögle när han tryckte dit två puckar och stod för en målgivande passning. Fyllde sedan på med två mål mot Malmö. Den effektiva veckan ger forwarden en andraplats i poängligan med tolv poäng på elva matcher.

Joakim Nygård, Färjestad
Gör mål på nästan allt just nu. Under veckan blev det fyra fullträffar på tre matcher och Nygård visar gång på gång att han har tagit sitt offensiva spel till en helt ny nivå. Kliver ofta fram när Färjestad behöver honom som mest. Har en orädd spelstil som ställer till det för motståndarnas backar.

Broc Little, Linköping
Två assist i lagets imponerande vändning mot Djurgården – och sedan ett riktigt läckert straffmål i andra mötet med Djurgården. Efter en knackig inledning verkar det som att Little har hittat en offensiv form som kommer att betyda mycket för hans lag framöver. Extra viktigt att han kommer igång nu med tanke på LHC:s skadebekymmer, där bland annat Olimb-bröderna har varit borta från spel den senaste tiden.

Veckans

… debut: Stod 16-årige Rasmus Dahlin för när han som första spelare född på 2000-talet fick speltid i SHL när Frölunda besegrade Skellefteå med 3-2. Talangen klev in och spelade resolut från sin backposition och var även delaktig i 1-1-målet när han plockade upp en assist på Johan Sundströms nätrassel.

… genomklappning: Var det Djurgården som låg bakom när laget tappade en 3-0-ledning mot Linköping i det första back-to-back-mötet mellan lagen. Det såg ett tag ut som att stockholmarna skulle bryta sin negativa förlusttrend. Istället var det LHC som kunde vinna med 5-4 efter att Djurgården släppt in tre raka mål på två minuter. Laget har nu sex raka förluster.

… skadesmäll: Örebro har det kämpigt just nu. Det blev tre raka förluster under den gångna veckan och laget sjunker som en sten i tabellen. Som om den negativa situationen på isen inte vore nog fick även laget reda på att deras prestigevärvning – Joakim Andersson – med stor sannolikhet kan missa hela säsongen på grund av skadebekymmer som kopplas till hans rygg och höft.

… protest: Leksand Superstar vecklade innan matchen mot Rögle ut en banderoll med en frän passning till SHL:s ledningsgrupp. ”Hör ni oss nu SHL?” var budskapet från supportergruppen och strax efter sjöng både Rögle- och Leksandsklacken ramsan ”SHL – hockeymördare”. Leksands Superstars och Leksand Tifo Crew valde även att skicka ut ett pressmeddelande där de bland annat ifrågasatte SHL:s sätt att lägga sig i klubbarnas profilering.


Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

… fulaste: Det uppstod heta känslor när Frölundas back Oscar Engsund knätacklade Leksands Tobias Forsberg så att han tvingades att avbryta matchen. Engsund fick matchstraff för tacklingen och nåddes sedan av beskedet att han stängdes av i fem matcher. Utöver det fick han även böta 18 400 kronor.

… målfyrverkeri: Carl Grundström hade ingen dålig dag på jobbet när Frölunda hemmaslog Leksand med 5-1. 18-åringen smällde nämligen till med ett hattrick. Totalt har den Toronto Maple Leafs-draftade forwarden gjort fyra mål den här säsongen.

… historieskrivare: SHL kryllar av skickliga juniorer som tar för sig. Den senaste i raden att producera under den gångna veckan var Isac Lundeström, 16, som skickade in en backhand i nättaket mot HV71. I och med målet blev han Luleås yngsta målskytt någonsin i SHL-sammanhang.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL