Madeleine Hall.
SDHL 1

Hall har fått rätt start på säsongen: ”Jag ska vara en ledare ute på isen”

ANNONS

Leksand har än så länge inte nått dit man vill i SDHL. Just nu parkerar laget på en åttondeplats i tabellen. En spelare som dock har tagit stora steg framåt i sin utveckling den här säsongen är centern Madeleine Hall, 21. På 13 matcher har hon svarat för fem mål och totalt sju poäng. Frågan är om den tidigare JVM-spelaren (2013) har inlett en säsong bättre.

– Jag vet inte riktigt, men det kanske är min bästa säsongsinledning. Samtidigt har jag fått spela med Iveta (Koka) och Hanna (Sköld), en riktigt bra omgivning, då är det lätt att spela bra, säger Madeleine Hall till hockeysverige.se på förmiddagen innan derbyt mellan Brynäs och Leksand i Gavlerinken.

Vad ligger bakom din utveckling den här säsongen?

– Kanske att jag har mer erfarenhet och rutin, men även att jag har gjort ett hårt jobb under sommarfysen. Jag har tagit ytterligare ett steg fysiskt och det kan vara anledningen.

Känner du själv att du tagit ett steg ytterligare i utvecklingen eller är det bara vi runt om som upplever det så?

– Lite känner jag väl så själv också, absolut, men inte ett så jättestort steg. Klart att det sitter mycket i huvudet, att man ska ha självförtroende, positivitet och allt sådant. Det känns bra, säger Hall som också tycker att säsongsinledningen har blandat och gett en del för hennes egen del.

– Jag hade en hyfsad inledning. Sedan hade jag en liten svacka på mitten, men nu känns det som att det börjar gå uppåt igen samtidigt som det känns roligt att spela. Man är verkligen taggad för att gå till träningen varje dag.

På tal om att blanda och ge så har Leksands säsongsinledning inte pekat på en stabilitet. Men helgens två hemmavinster mot Linköping och HV 71 visar att det finns en del att ta av i laget.

– Jag är inte så stressad över inledningen eftersom jag vet vad vi kan. Jag vet att vi har en stark grupp och ett riktigt bra lag. Allt sitter inte perfekt direkt med ny tränare (Alexander Eriksson) och spelidé.

– Jag tycker att det börjar sätta sig mer och mer samtidigt som det känns riktigt bra. Vi har något starkt på gång så det ska bli kul att se vart det här bär i väg.

Leksand har haft fyra olika tränare (Christer Siik, Jens Nielsen, Christer Sjöberg och Alexander Eriksson) på lika många säsonger. Med andra ord blir varje säsong lite som att börja om på nytt.

– Ja, lite så känns det faktiskt. Samtidigt kan det vara lite träligt, men vi får inte lägga för mycket energi på det utan istället göra det bästa man kan utefter situationen som är den här säsongen, alltså lägga energi på det man kan påverka.

Skiljer det sig mycket speltaktiskt mellan Christer Sjöberg, som Leksand hade förra säsongen, och Alexander Eriksson som nu har nu?

– Jag tror att vi har ett ännu mer strukturerat spel den här säsongen, att alla vet vad de har för ansvar och vad de ska göra ute på planen. Christer hade också mycket av det, men jag tycker att vi har tagit det ytterligare ett steg den här säsongen.

– Det känns också som alla i laget är bekväma med sina roller och hur vi spelar.

Vilken roll har du själv i det här laget?

– Jag ska vara en ledare ute på isen och försöker jobba hårt och bidra med positiv energi till alla andra och lyfta mina medspelare också.

Emma Murén och Wilma Ekström lämnade Leksand inför årets säsong för spel i Brynäs, hur har det påverkat ert lags styrka?

– Klart att det var ett tapp för vårt lag, men jag tycker att vi har fyllt igen efter dom hyfsat bra i alla fall. Det finns inte så mycket vi kan göra åt att dom lämnat laget. Som jag sa tidigare så är det bara att gilla läget och göra det bästa man kan av situationen.

iveta-koka-1

Iveta Koka.

En spelare som fortsätter imponera i Leksand är Madeleine Halls kedjekompis, lettiskan Iveta Koka, 34. På de inledande 13 matcherna har hon svarat för nio mål och totalt 15 poäng. Hall är också imponerad över sin lagkamrat.

– Iveta är en riktig lirare. Hon är en fantastisk hockeyspelare, jobbar alltid hårt, hittar luckor och slår passningar som man själv kanske inte alltid är beredd på. Hon är skicklig, målfarlig och riktigt, riktigt bra.

– Utanför isen är hon glad och ett energiknippe där med. Hon är kanske inte den som märks mest i omklädningsrummet, men ute på isen är hon absolut en ledare. Om hon säger något inför laget i omklädningsrummet är det alltid väl valda ord. Vi ska vara glada för att vi har henne i vårt lag, avslutar Madeleine Hall innan vi ger oss på fyra snabbfrågor om laget.

Vem somnar snabbast i bussen på väg till matcherna?

– Iveta, vi brukar inte ens hinna ut från parkeringen innan man ser ett par fötter sticka fram efter att hon har slocknat.

Vem är starkast fysiskt i laget?

Josefin Söderberg, hon är ett riktigt monster i gymmet.

Vad säger coachen Alexander Eriksson på alla träningar?

– Han brukar jämt snacka om att vi ska flytta puck när vi skjuter och agera istället för att reagera.

Vem har sämst musiksmak i laget?

– Vi har tyvärr bara en lista som går runt, så tyvärr har jag inget bra svar på den frågan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL