RASET. Filip Karlsson sätter 1–0 bakom Mikael Tellqvist i boxplay.

Krisen växer för Djurgården – åttonde raka förlusten i bottenmötet

Djurgården var på jakt efter ett välbehövligt trendbrott. I stället blev det en ny tung förlust – den åttonde i ordningen. Efter 0–4 mot Rögle på Hovet är avståndet upp till fast mark nu sju poäng.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Vi är bara i den 13:e SHL-omgången, men kvällens drabbning mellan Djurgården och Rögle på Hovet var ändå av stor betydelse för båda lagen. Djurgården i desperat behov av poäng efter sju raka förluster och Rögle i förhoppning om en fortsatt positiv trend efter två raka segrar.

Djurgården såg ut som det desperatare laget till en början. Man skapade tryck mot Oscar Dansks kasse under långa stunder, men precis som under hela inledningen av säsongen har inte lagets effektivitet varit något att yvas över. 13–6 i skottövertag gav ingenting. I stället var Rögle närmast ett ledningsmål när Felix Schütz hade öppet mål i slutskedet av perioden. Röglespelarna på isen hade redan börjat jubla när Mikael Tellqvist lyckades få ut plockarmen och stoppade pucken från att gå in. Sannolikt en av årets läckraste räddningar i SHL även när säsongen summeras.

I den andra perioden fick djurgårdarna powerplay när Mathias From visades ut efter 6.41. Ett dåligt beslut av hemmabacken Mikko Kousa på den offensiva blålinjen gjorde att Ludvig Rensfeldt kunde frispela Filip Karlsson till 1–0. Det blev början på slutet för hemmalaget. Poängkungen Sebastian Wännström gjorde ett liknande mål när han frispelades mot Tellqvist efter att Djurgårdens Emil Johansson schabblat på offensiv blå. Återigen var det Rensfeldt som slog passningen. Kaptenen Christopher Liljewall fullbordade avgörandet i andra perioden genom att trycka in 3–0 bakom Tellqvist efter en retur. Detta omgärdad av hemmaspelare.

Den tredje perioden blev en grinig transportssträcka där Linus Hultströms bryska tackling på Sebastian Wännström och Alexander Urboms matchstraff efter sitt bråk med Patrick Cehlin lämnade starkast intryck. Wännström lämnade isen på skakiga ben efter tacklingen, men återvände till spel och slutförde matchen.

Cehlin sköt 4–0 i tom kasse i slutminuterna och Oscar Dansk höll sin andra nolla på de tre senaste matcher efter att ha räddat 32 skott. Han har därmed stoppat 89 av 91 skott under de tre senaste matcherna.

Förlusten innebär att Djurgården nu är sju poäng efter Rögle i bottenstriden.