Geoff Platt jublar efter 3-0-målet mot Malmö.
Växjö Lakers HC

Växjö tvålade dit topplaget Malmö – stängde igen totalt

Växjö Lakers visade ingen hänsyn när topplaget Malmö Redhawks stod för motståndet under torsdagskvällen. Bortalaget kunde – efter en stark mittperiod – vinna med 3-0.

Säsongen har inte alls gått som Växjö hade tänkt sig. Laget har kämpat på den nedre halvan av tabellen under en tid nu – men kanske är det ändring på det nu. När laget ställdes mot Malmö, som har haft en betydligt roligare säsong att blicka tillbaka på, varvade nämligen laget upp rejält.

Först såg Tuomas Kiiskinen till att ge gästerna ledningen med 1-0 när han pangade dit sitt femte mål för säsongen. Efter den första periodvilan kom Växjö ut med ännu mer energi och gick snabbt ifrån till 3-0 när Robert Rosén prickade in 2-0 efter passning av Arvid Lundberg. Åtta minuter senare var det dags igen när Geoff Platt utökade bortalagets ledning till 3-0.

Det skulle visa sig bli det sista målet som föll i matchen. Efter slutsignalen klappade Växjöspelarna om sin målvakt Viktor Andrén som hade motat 19 skottförsök från Malmöspelarna.

***

Skellefteå AIK fick fart på sitt anfallsspel när Linköpings HC kom på besök. Laget gick upp till en övertygande 4-0-ledning genom Joakim Lindström när det återstod tolv minuter kvar av matchen. Dessförinnan hade Jesper Olofsson öppnat målskyttet i den första perioden. Därefter fyllde Emil Djuse på till 2-0 när han gjorde sitt första mål för säsongen. 3-0 kom i den sista perioden när Skellefteå fick ett powerplay. Pär Lindholm skickade in pucken i nätmaskorna efter pass från Adam Pettersson.

Linköping fick till slut ett tröstmål när Gabriel Carlsson, med åtta minuter kvar på matchklockan, fick in 4-1 efter att Eddie Larsson stått för förarbetet.

***

Örebro har börjat hitta rätt i sitt spel igen. När laget fick besök av Luleå var det hemmalaget som tog hem tre poäng efter seger med 3-2. Men det satt hårt inne. Med endast sex minuter kvar gjorde Daniel Viksten det matchavgörande målet för sitt lag. Innan dess hade lagen följt varandra. Luleå började bäst när Brendan Mikkelson spräckte målnollan i den första perioden. 1-1 kom sedan genom Kalle Olsson och strax därefter gjorde Martin Johansson 2-1, vilket var hans första fullträff den här säsongen.

Luleå kom tillbaka innan den tredje perioden när den effektiva kedjan med Petter Emanuelsson, Anton Hedman och Andreas Falk vaskade fram kvitteringen. Det var den förstnämnda i trion som fick in 2-2-pucken. Men det räckte som sagt inte för att Luleå skulle få med sig poäng i Behrn Arena.