DRABBADE. General managern Pierre Dorion föll i tårar efter beskedet om cancern som drabbats Craig Andersons hustru.
Ottawa

Här faller general managern i tårar efter cancerbeskedet: ”De kämpar mot ett enormt problem”

ANNONS

Härom dagen lämnade Ottawa Senators målvakt Craig Anderson hastigt laget av personliga skäl. I dag kom beskedet varför. Hans hustru Nicole har drabbats av cancer.
– Han och hans fru kämpar mot ett enormt problem, sade general managern Pierre Dorion med tårar i ögonen under en presskonferens på lördagen.  

Oktober månad är en månad där man över stora delar av världen lägger ned tid och arbete för att öka kunskaperna om och samla in pengar i arbetet mot cancer. I NHL har man jobbat vidare på konceptet ”Hockey Fights Cancer” där ligan och dess spelare drar sitt strå till stacken.

Efter ett besked på lördagen kommer viljan att bekämpa sjukdomen troligtvis att öka ännu mer. På en presskonferens delgav Ottawa Senators general manager Pierre Dorion ett jobbigt besked  som förklarar varför målvakten Craig Anderson valde att lämna laget av privata skäl tidigare i veckan.
– Det är Craig och Nicole Andersons önskan att jag talar här i dag. Nicole Anderson har drabbats av cancer. Det är tidigt i processen och det har inte gjorts så många tester än, men vi finns här för dem och just nu befinner de sig i en vänteperiod, sade en mycket emotionell Dorion.
– Eftersom de är i en vänteperiod och vi har Andrew Hammond skadad bad Nicole Craig att ringa mig och berätta att han återvänder till laget. Vi är väldigt stolta över Craig och Nicole. Han och hans fru kämpar mot ett enormt problem och genom att vara med sina lagkamrater kommer vi att växa ännu mer som familj och hockeyfamilj.

Det är inte första gången Ottawa Senators drabbas av ett jobbigt cancerbesked. Tidigare general managern Bryan Murray slogs med sjukdomen under sina två sista säsonger i klubben och fortsätter att göra det.

På målvaktsfronten har reservkeepern Hammond skadat överkroppen och kommer att missa minst en veckas spel. Sedan tidigare har man kallat upp Chris Driedger och Matt O’Connor från AHL för att fylla de tomma platserna. Båda målvakterna kommer att stanna i Ottawa eftersom man inte vet hur länge Anderson kommer att kunna stanna med laget.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games