ILSKNADE TILL. Jimmie Ericsson fick ett dåligt tajmat matchstraff efter sitt gruff med Joel Lundqvist.
Skellefteå AIK

Skellefteå på väg ikapp – då fick kaptenen matchstraff: ”Ser sin chans att få sina tjuvsmällar”

ANNONS

Två snabba reduceringsmål gav Skellefteå hopp. Då ledsnade lagkaptenen Jimmie Ericsson på Joel Lundqvist, fick matchstraff och dödade lagets chanser att komma ikapp Frölunda i lördagens finalrepris i Scandinavium.
– Han ser sin chans att få sina tjuvsmällar där. Jag tar dem gärna när jag står upp, men nu ligger jag ned och han hoppar på mig, säger Joel Lundqvist till C More efter 4–2-vinsten i lördagens finalrepris.

Reprisen mellan vårens SM-finalister Frölunda och Skellefteå kom på många sätt att präglas av den återkommande bataljen mellan lagens båda kaptener Joel Lundqvist och Jimmie Ericsson. Duon hade sina duster under finalserien och under eftermiddagen var de i luven på varandra igen. För det blev till slut en duell som till och med avgjorde matchen.

Efter att Skellefteå gått från 0–3 till 2–3 tidigt i den tredje perioden gav Ericsson sig på Lundqvist efter en situation framför gästernas målbur. Trots att linjedomaren gick emellan fortsatte Skellefteåkaptenen att gruffa, vilket slutligen ledde till att han fick matchstraff. Det var i det efterföljande numerära överläget som Casey Wellman sedan stängde matchen med sitt 4–2-mål – framspelad av Joel Lundqvist.
– Någon skickar mig i backen och då ser han sin chans att få sina tjuvsmällar där. Jag tar dem gärna när jag står upp, men nu ligger jag ned och han hoppar på mig, säger Lundqvist till C More om situationen.
– Klart att det är tacksamt att få femman där, men jag hade gärna sluppit tvåan när jag ligger ned. Men det var ett viktigt skede i matchen och till slut satte vi en. Lite avgörande blev det, helt klart

Skellefteås slit numerärt underläge tvingade laget att ödsla mycket energi i försvarszonen på slutet. Assisterande tränaren Stefan Klockare var missnöjd med att hans mannar fick så många utvisningar.
– Det är tufft att spela i box så ofta som vi får göra här. Jag tycker att det är hårt dömt några gånger. Det finns liknande grejer åt andra hållet, menar Klockare som hävdar att han inte såg Ericsson-incidenten.

Skellefteås problem fortsätter att vara spelet fem-mot-fem där man gör på tok för få mål för att kunna hävda sig mot de bästa i ligan.
– Det är något vi jobbar med varje dag. Vi vet att vi behöver bli bättre framför målet, konstaterar Klockare.

 

I Frölunda sköt Mats Rosseli Olsen laget till ledning efter blott 50 sekunders spel. Norske juniorbacken Johannes Johannesen prickade sedan in sitt första SHL-mål i den andra perioden innan Carl Grundström spädde på med sitt sjätte mål på de sex senaste matcherna. Skellefteå replikerade med mål från Joakim Lindström och Jesper Olofsson.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games