Victor Hedman och Steven Stamkos.
Tampa Bay

Hedmans briljans tog Tampa ur träsket: ”Jag ville vara bättre”

Med endast en seger på de fem senaste och underläge efter första perioden hemma mot New Jersey var Tampa Bay i behov av ett lyft. Det var också precis vad de fick – tack vare en briljant Victor Hedman.
– Jag spelade bedrövligt i första perioden och ville vara bättre, säger svensken efter sin uppvisning.

Tampa Bay gick in i den här NHL-säsongen som en av de stora favoriterna till att vara med och utmana om Stanley Cup. Efter en bra start har de dock kört fast ordentligt på slutet och inför mötet med New Jersey hade Lightning endast en seger på de senaste fem matcherna. Det tippade topplaget var således i desperat behov av ett trendbrott – och fick det tack vare lagets stora backstjärna.

Tampa hamnade i underläge efter den första perioden även mot Devils, men i den andra klev Victor Hedman fram och visade vägen. Med en av säsongens läckraste passningar, som skar som en var kniv genom smör mellan New Jerseys försvarsspelare, serverade han Brian Boyle öppet mål till 1-1. Det följde han sedan upp med att panga in en riktig kanon till 2-1 bara sex minuter senare.
– Jag spelade bedrövligt i första perioden och ville vara bättre. Det var skönt att få den starten som jag fick i den andra, säger Hedman till nhl.com.

När Hedman väl fixat vändningen släppte sedan aldrig Tampa på trycket. I den tredje perioden såg Brayden Point, med sitt första NHL-mål, och Nikita Kutjerov till att Lightning kunde glida ifrån till en 4-1-seger, men det var i den andra perioden som segern grundlades.
– Vi svarade för en fantastisk insats med över 20 skott i den andra perioden och det säger en del om vår karaktär, konstaterar Hedman.

Anton Strålman lämnade tillfälligt matchen efter att ha blivit tacklad av Devils-stjärnan Taylor Hall i den första perioden, men återvände lagom till mittenakten och avslutade sedan matchen med en assist till Kutjerovs 4-1-mål.

Tampa Bay – New Jersey 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)
Tampa Bay: Brian Boyle (3) (Victor Hedman), Hedman (3), Brayden Point (1), Nikita Kutjerov (4) (Anton Strålman).
New Jersey: Damon Severson (2).