Pontus Åberg.
Nyheter

Het, hetare, Åberg – svensken matchvinnare på nytt

Det lår gnistor om Pontus Åberg i AHL för tillfället. Svensken är en av ligans hetaste spelare och briljerade i natt för tredje matchen i rad. När Milwaukee besegrade Iowa med 5-3 så var det stockholmaren än en gång snodde åt sig hjälterollen för sitt Admirals.

Åberg inledde sin senaste toppkväll med att öppna målskyttet redan innan fyra minuter var spelade. Han fyllde sedan på med att assistera till 2-1 innan öppningsperioden var över och fullbordade sedan en fantastisk insats med att skjuta matchvinnande 4-3 i den andra perioden.

23-åringen har nu svarat för hela sju poäng (4+3) på sina tre senaste matcher och har totalt samlat på sig nio poäng på nio matcher den här säsongen. Föga förvånande utsågs han också till matchens första stjärna efter sin prestation i natt.

*****

Två andra svenskar som är i högform i farmarligan för tillfället är Anton Blidh och Oliver Kylington. Blidh blev målskytt för fjärde matchen i rad när hans Providence körde över Hartford med 6-2 och Kylington sköt sitt första mål för säsongen, samt sin fjärde poäng på de senaste tre matcherna, när hans Stockton besegrade San Diego med 7-3.

Bra går det även för Linus Ullmark, som utsågs till matchens första stjärna efter att ha stoppat 29 av 30 skott i Rochesters seger mot Binghamton. Den enda som lyckades överlista svensken var landsmannen Andreas Englund, som därmed svarade för sitt första AHL-mål. Ullmark har en räddningsprocent på 92,9 på de sex matcher han spelat den här säsongen och hör med det till toppskiktet bland farmarligans förstamålvakter.