• Publicerat 12 november, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jespen Jensen.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Kan årets comeback-story i SHL vara Jesper Jensen i Brynäs? Dansken fick fjolårssäsongen med Rögle förstörd av skada, men har studsat tillbaka med råge efter flytten till Brynäs.

I lördagens möte med Djurgården låg 29-åringen bakom samtliga fyra mål när det blev seger med 4–0 i Gavlerinken. Med ett mål och tre assist klev han upp på 17 poäng på 15 matcher och andraplats bakom Örebros Libor Hudacek i SHL:s poängliga. En andraplats som han delar med kedjekamraten Oskar Lindblom (ett mål i kväll) och Linköpings Broc Little.

Jensen var med i förarbetet till Jonathans Pudas 1–0 i spel fem mot tre i första perioden, hade assist på Lindbloms 2–0 i början av tredje och satte sedan själv trean, hans fjärde fullträff för säsongen. Han plockade upp fjärde poängen när Gustaf Thorell skickade in sitt första SHL-mål – i sin 40:e ligamatch – och första poäng i Brynäströjan med sex och en halv minut kvar att spela.

För Djurgården blev förlusten ett tungt bakslag efter den fina insatsen på Hovet som gav tre poäng mot Frölunda i torsdags. Laget är allt jämt nästjumbo, fyra poäng efter Rögle och numera bara tre poäng före Leksand, som vann sin match mot Luleå tidigare i dag.