• Publicerat 20 november, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Bud Holloway är tillbaka i Skellefteå.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

Bud Holloway är den hetaste spelaren på den europeiska marknaden just nu. 28-åringen fick lämna KHL-klubben CSKA Moskva i fredags och en av klubbarna som gärna vill ha kanadensarens namnteckning är Skellefteå AIK.

Sportchefen Mikael Lindgren säger till Norrans hockeyblogg att han gärna ser Holloway göra en återkomst till Västerbotten, där han tillbringade tre säsonger och vann två SM-guld mellan 2011 och 2014. Däremot tror han att oddsen är dåliga för att så blir fallet.
– Förmodligen går han till NLA i Schweiz, det är min känsla och de indikationerna jag hittills fått, säger Lindgren till Norran

Det är lönenivån i Schweiz som Skellefteå har svårt att matcha.
– Nu har vi inte kommit så långt att vi pratat om några löner, men jag har en känslan att det är det som kan bli avgörande, att glappet är för stort på lönesidan. Vi hade givetvis hoppats att Holloway, som älskar Skellefteå och AIK, ville komma hit av den anledningen. Men jag tror som sagt inte att han spelar med oss den här säsongen då känslan är att han går till NLA.

Bud Holloway gjorde nio poäng (3+6) på tolv KHL-matcher med CSKA Moskva, men har missat stora delar av säsongsinledning efter att ha drabbats av en otäck smäll i slutet av september. Under sina tre säsonger i SHL noterades han för 51 mål och 153 poäng på 163 matcher.