ÄNTLIGEN! Austin Matthews fick pusta ut efter 13 mållösa matcher.
Toronto

Draftettan bröt omtalad måltorka – då tappade Leafs 3–0-ledning: ”Alldeles för bekväma”

Efter 13 matcher utan mål gjorde draftettan Auston Matthews två mål på en period i nattens möte med New Jersey Devils. Trots det och en 3–0-ledning efter 20 minuter förlorade Toronto Maple Leafs matchen – efter att Jacob Josefson blivit matchvinnare för Devils.
– Det var skönt att få det här ur vägen och nu hoppas jag bara att jag ska fortsätta kunna köra, säger Matthews till nhl.com efter 4–5-förlusten.

Det har varit ett av de stora samtalsämnena i Toronto den senaste månaden. Auston Matthews, som sköt fyra mål i sin första NHL-match, hade gått mållös från i en månad, närmare bestämt 13 matcher, inför nattens bortamatch mot New Jersey Devils. Väl där lyckades han bryta torkan med besked.

Redan i den första perioden hade den 19-årige amerikanen skjutit två mål och spelat fram till det tredje när Toronto hade gått fram till 3–0 mot Devils.
– Det var skönt att få det ur vägen och nu hoppas jag bara att jag ska kunna fortsätta köra, säger Matthews.

Kanske var det lite för skönt för både centern och hans lagkamrater. För femtielfte gången den här säsongen lyckades laget tappa en stor ledning. 3–0 blev 3–3 i den andra perioden innan Matt Martin återgav Toronto ledningen sent i perioden. Franske backen Yohann Auvitu kvitterade slutligen och tog Devils till en förlängning och straffläggning.
– Jag tycker att vi blev alldeles för bekväma som lag och släppte foten från gasen. Det kan man inte göra i den här ligan eftersom spelarna är för bra, säger Matthews.

I straffläggningen klev Devils svenske center Jacob Josefson fram och blev matchvinnare. 25-åringen, som har haft svårt att platsa i laget till och från, har två assist på elva matcher den här säsongen,

I Toronto noterades William Nylander för en assist medan Jhonas Enroth stoppade 26 av 30 skott i kassen.

New Jersey – Toronto 5–4 (0–3, 3–1 1–0, 0–0, 1–0)
New Jersey: Travis Zajac (5), Beau Bennett (1), Mike Cammalleri (4), Yohann Auvitu (2), Jacob Josefson (avg. straff).
Toronto: Auston Matthews 2 (8), Nazem Kadri (8) (William Nylander), Matt Martin (1).