Magnus Nygrens Färjestad tar sig an Frölunda.
Växjö Lakers HC

Färjestad får fortsätta leta efter energin: ”Vi spelar för mycket på utsidan och betalar inte priset”

Inställningen har varit ifrågasatt hos spelarna i Färjestad efter den senaste tidens insatser. Dagen match var inget fall framåt för laget. Trots det var man inte långt ifrån poängen i hemmamötet mot Växjö. En viktig kamp runt slutspelsstrecket.

Spelarna i Färjestad fick kritik för sin kämpainsats efter förra matchen mot Örebro.
-Det var inte många som behövde ispåsar efter förra matchen och jag hoppas vi får utnyttja dem idag istället, sa Färjestads tränare Leif Carlsson till C More inför dagens match.
Det började energirikt för hemmalaget när Joel Eriksson-Ek satte in en jättetackling på Calle Rosén som fick åka och vila upp sig i båset. Men det var bortalaget som gjorde första målet. Pontus Netterberg (På pass från just Calle Rosén) var det som fick göra sin andra balja för säsongen. Hans första kom förövrigt i förra matchen.
-Jag tänkte bara på att få den på mål, tränaren har tjatat på mig att jag ska skjuta, sa Netterberg i pausen.

Geoff Platt var ytterst nära att utöka gästernas ledning innan periodvilan med ett rungande slagskott som tog i målramen. 2-0 skulle istället komma precis i inledningen av den andra akten när Robert Rosén kunde lägga in pucken i öppet mål på en fin passning från Olli Palola.
Färjestad hade en trippelchans till kvittering i andra. Men Växjös Joakim Eriksson räddade på alla möjliga vis. Bland annat var det en puck som rullade över honom och la sig på mållinjen innan den rensades undan av en Växjöförsvarare. Den situationen videogranskades och dömdes till ”ej mål” då hela pucken inte var över linjen.

Andra perioden avslutades med slagsmål två gånger om framför Växjös kasse. Det ledde till mängder med utvisning och, oroande för Färjestad och Sveriges  JVM-lag, en skada på Rasmus Asplund som fick ta emot et par cross-checkingar.
-Det ska vara känslor och det är helt rätt från vår sida att försöka skapa det, sa Färjestads Joel Eriksson-Ek i pausen.

Magnus Nygren tände Färjestads hopp i den tredje perioden när hans slagskott hittade rätt bakom Växjös målvakt. Målet kom till efter slarv av Växjös Ville Leino som Alexander Johansson fångade upp och spelade fram till Nygren.
Men närmare än så kom inte Färjestad idag. Trots att de inte saknade chanser i slutet. Bland annat hade Joel Eriksson-Ek ett jätteläge med minuter kvar. Istället kunde Växjös Ville Leino fastställa slutresultatet 1-3 i öppen kasse efter att hemmalaget plockat ut sin målvakt Lars Haugen i jakt på en kvittering.
-Vi spelar för mycket på utsidan och betalar inte priset helt enkelt. Tyvärr är det så att det kommer till individen till syvende och sist som måste gå in och kriga på ett annat sätt, sa Färjestads tränare Leif Carlsson till C More efter matchen.
Hemmalget var allt som oftast tvåa på pucken mot ett mycket skickligt Växjö.
-Går vi tillbaka två veckor så vann vi alla sådana situationer. Vi måste börja lita på varandra lite bättre, sa Leif Carlsson.