Frölunda

Serieledaren gick på pumpen: ”Det här var en undermålig prestation”

Frölunda har skaffat sig ett rejält försprång i SHL-tabellen. Men i SAAB arena fick de se sig luggade på poäng.
-Jag tycker vi är sega, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg efter matchen.

Frölunda kom ut starkt på bortaplan och tog för sig rejält i en smågrinig första period där Linköping fick många chanser i numerärt överläge. Det var i ett sådant hemmalagets ledning kom när Broc Little bara hade att sätta klubban till på en genialisk passning från Niklas Persson.
-De glömmer bort honom där, sa Persson om Littles mål till C More i pausen.

Linköping hade med sig ett fem mot tre-överläge in i den andra perioden och de var inte sena att utnyttja det. Garret Roe satte 2-0 efter 52 sekunder och den ställningen stod sig ända till 11:07 i den tredje perioden då Henrik Törnqvist satte säsongens andra mål och definitivt suddade bort gästernas poängambitioner.
-Jag tycker vi är sega, det går långsamt och jag kände inte igen mitt lag idag. Det här var en undermålig prestation, sa Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More efter matchen.

Linköpings målvakt Marcus Högberg höll sin första nolla för säsongen och det var han självklart nöjd med .
–Det var en jättebra match från oss. Vi jobbar bra i 60 minuter och håller dem på utsida. Jag får fri sikt, jättestort plus till vår försvarssida, sa han till C More.