Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans lag #9

21 matcher och 103 mål har passerat revy veckan som lämnat oss och aldrig kommer åter. HV71 och Djurgården var veckans hetaste lag och tog åtta av nio möjliga poäng medan Rögle och Karlskrona kammade noll. Det gjorde inte Malmö, trots svårigheter att näta. Här tar Henrik Skoglund ut Veckans lag och väljer ut de mest minnesvärda sekvenserna från veckan.

Oscar Alsenfelt, Malmö (2)
Malmö har just nu förtvivlat svårt att göra mål men vad gör väl det när man har två briljanta målvakter i Christopher Nihlstorp och Oscar Alsenfelt i sin ägo. Denna veckan är det Alsenfelt som stått två av tre matcher (gjorde även ett kortare inhopp i tisdags och höll nollan) och det har han gjort med bravur: Ett insläppt mål har det blivit och Oscar har stått för en hel drös viktiga räddningar. Samtidigt har Malmö endast producerat två mål framåt men ändå kommit undan med fyra poäng på de två matcher Alsenfelt vaktat kassen.

Linus Hultström, Djurgården
Snacka om att han har lyft Djurgårdens blålinje sen han kom åter från Nordamerika och i veckan har 23-åringen från Vimmerby varit magnifik. Han började med en assistpoäng i tisdags då hans lag besegrade Luleå efter straffar på hemmaplan. I 3-7-krossen på bortaplan mot Karlskrona i fredags gjorde han ett mål och två målgivande passningar innan han i söndags följde upp med kruta in pucken som betydde 2-1 till Djurgården i returmatchen mot Karlskrona och som också blev segermålet. Fem poäng i veckan som back innebär att man får en plats i Veckans lag.

Andreas Borgman, HV71 (2)
Det är svårt att tro att denne 21-åring gör sin första SHL-säsong om man ser honom spela. Borgman uppträder väldigt moget och ansvarsfullt på isen och stundtals är han HV71:s bäste back. Snittar strax under 18 minuter per match sett över hela säsongen, men i veckans dubbelmöte mot Luleå snittade han över 20 minuter på de två matcherna och var dessutom inblandad i sitt lags kvitteringspuck i lördags. Bara en tidsfråga innan Huddingesonen får ett samtal från Rikard Grönborg.

Joakim Lindström, Skellefteå
32-åringen fick ordentlig fart på produktionen veckan som var och producerade poäng i Skellefteås samtliga tre matcher. Ett mål och en assist i tisdagens förlust mot Färjestad på bortaplan följdes upp med två målgivande passningar mot Leksand i segern i torsdags. Lindström avrundade sedan veckan i lördags med att ånyo göra en plus en och gick ut ur veckan med ett facit på sex poäng. Starkt!

Erik Christensen, HV71
”Kung Erik” hade ett magnifikt veckoslut och sänkte på egen hand Luleå två gånger om under helgens back-to-back-möte när han gjorde fyra av lagets fem mål. Christensen är en spelare som anses vara ojämn och kan vara iskall under långa perioder. Nu verkar han kommit in i en het period och det ska inte hållas för otroligt att han återkommer i Veckans lag även nästa vecka.

Oscar Möller, Skellefteå
27-åringen från Spånga har haft en problemfylld säsongsupptakt med en skada som hållit honom borta från spel större delen. Nu verkar han vara tillbaka i gott slag och producerade finfina fem poäng i veckan som lämnat oss. Tre av dessa kom i hemmamatchen mot Örebro i lördags där Möller med sina två mål såg till att hans lag kunde ta samtliga poäng i en jämn och tät tillställning. Skellefteåfansen gnuggar nog händerna över det faktum att Möller är tillbaka i gott slag och resan uppåt i tabellen för laget kan börja.

Veckans

…feltolkning: János Hári stod för en minst sagt dålig passning i egen zon i mötet mot Skellefteå som ledde till baklängesmål för hans lag. Sanny Lindström förklarade i C Mores studio att Hári är en egoistisk spelare vilket fick spelaren att skriva följande på Twitter:
”Jag kan ta kritik för mitt spel om det är så. Ingår i jobbet men när en ”expert” sprider fel bild av mig som person är det inte okej!”
Kruxet var ju bara att Sanny Lindström inte kritiserade Hári som person, utan kritiserade vissa av hans beslut på isen.

…vändning: Oscar Engsund var i rejält blåsväder efter ett försök till bentackling på en motståndare i tisdagens match mot Malmö. Just bentackling är en förseelse Engsund varit avstängd för tidigare och Frölundas tränare Roger Rönnberg såg inget annat val än att stänga av sin spelare i två matcher för att statuera exempel. Detta innebar att Engsund inte skulle få spela match förrän på torsdag denna veckan.
Samtidigt uppe i Norrbotten brottades Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström med bryderier över sin skadeskjutna backsida. ”Vad göra? tänkte den gode ”Osten”. ”Jo, jag värvar Engsund, han får ju ändå inte spela för sin coach i Frölunda”. Sagt och gjort: I lördags blev Oscar Engsunds övergång till Luleå klar och 23-åringen satte sig i bilen för att möta upp sitt nya lag i Jönköping för match borta mot HV71. Matchen förlorades på straffar men Engsund spelade bra för sin nya klubb och spenderade över 22 minuter på isen.
”Han gör en fantastiskt bra match”, berömde nye tränaren Stefan Nilsson efter slutsignalen.

…sågning: Karlskrona fick inte med sig några poäng från veckan men de skulle i ärlighetens namn haft med sig minst två från Hovet i söndags då de spelade riktigt bra… i två perioder. Sen kom utvisningarna och Djurgården kunde vända och vinna. Tränaren Pelle Hånberg var rasande i intervjun med C More efter matchen och tyckte inte att domarna dömde konsekvent. ”Det där är en tackling i ryggen, det ser ju en blind”, utbrast han när han såg reprisen på en händelse i slutet av matchen. Hånberg gick senare ut och bad om ursäkt för sitt uttalande om domarinsatsen.

...poängräddare: Fredrik Händemark, som i tisdags kvitterade med en (1!) sekund kvar av ordinarie tid i matchen  mot Frölunda och sedan följde upp med att göra Malmös segermål på hemmaplan mot Brynäs i torsdags. Snacka om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

…poängräddare 2. Gör man tre mål framåt borde rimligtvis inte utdelningen bli fem poäng utslaget på tre matcher. Men det är precis vad det blivit för Malmö som kan tacka sina målvakter Christopher Nihlstorp och Oscar Alsenfelt för kaffet. Duon har stått för högkaratiga räddningar under veckan och målvaktstränaren Andreas Eriksson borde knalla upp på kansliet och be om löneförhöjning.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL