161201 Domaren Marcus Linde tillsammans med HV71:s Martin Thšrnberg under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och DjurgŒrden den 1 december 2016 i Jšnkšping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107 …

Segerskytten irriterad och besviken efter segern: ”Det är rent ut sagt larvigt”

HV71 besegrade Djurgården på hemmaplan ikväll med 2–1 efter straffar i en match som bjöd på två bra målvakter och två bortdömda mål.
– Så kan vi inte ha det, säger segerskytten Martin Thörnberg till hockeysverige.se  som trots två poäng var både besviken och irriterad efter matchen.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var HV71 som tog ledningen i matchen. Efter drygt tio minuter spelade serverade Mattias Tedenby en riktig kalaspassning till Kevin Stenlund som friställdes med Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist. Stenlund var hur säker som helst i sitt avslut och kunde med sitt åttonde mål för säsongen se till att hemmalaget kunde gå till pausvila med en 1–0-ledning.

Andra perioden bjöd på några omdiskuterade situationer. Först gjorde Martin Thörnberg 2-0 till HV71 med ett stenhårt dragskott i powerplay – trodde alla. Målet dömdes nämligen bort efter videogranskning. Anledning: HV71:s Simon Önerud hade sin klubba i målgården.
– Jag tycker det är larvigt, sa den berövade målskytten om situationen efter matchen och fortsatte.
– Jag tycker vi blir rånade på ett mål och en vinst idag. Hade vi fått 2-0 där hade det sett annorlunda ut.
Strax därefter blev samme Thörnberg nedriven i en situation av en motståndare, Djurgården kunde sno åt sig pucken och starta ett anfall där slutligen Linus Johansson kunde sätta dit kvitteringspucken. Både hemmaspelare och publik var minst sagt upprörda och domarkvartetten möttes av en visselorkan.

Tredje perioden skulle också den få ett mål bortdömt, vid samma målbur, men denna gången var det Djurgården som skulle få ett mål bortdömt för exakt samma sak. Efter dryga 15 minuter spelade hittade Marcus Ljungh rätt bakom Linus Söderström – trodde alla. Efter videogranskning dömdes målet bort på grund av att Calle Ridderwall var inne i målgården och störde med sin klubba,
– Jag tycker båda målen ska vara mål, sa Martin Thörnberg till det samlade pressuppbådet efter matchen.
– Så kan vi inte ha det, att så fort ett blad är inne i målgården så döms det bort. Så får det inte gå till. Det är rent ut sagt larvigt och jag tycker inte att det är någon av målvakterna som blev störda i situationen.

Förlängningen blev mållös och i straffläggningen kunde sedan Martin Thörnberg avgöra.
– Bättre med två poäng än noll i alla fall, säger en mycket besviken Martin Thörnberg.