SVACKA. Linköpings damer har det tungt just nu.
SDHL 1

Grus i maskineriet för fjolårets finalister – två tunga förluster i helgen

Medan förra säsongens SM-vinnare Luleå imponerar tycks deras finalmotståndare från i våras, Linköping, ha det tyngre. Två raka förluster i helgen. Under lördagen förlorade LHC sensationellt mot bottenlag SDE Hockey med 3–2 efter storspel av Klara Peslarova i SDE:s mål.

Linköping följde upp förlusten mot SDE Hockey med att åka upp till Leksand och förlora med 5–2. Efter två perioder var ställningen 2–2, men i tredje perioden tappade Linköping match och förlorade till slut med 5-2. Leksands JVM-aktuella back, Maja Nylén Persson svarade för två mål.
– Äh, jag är inte så orolig. Det är i vår när slutspelet drar igång som vi ska vara som bäst, sa tränaren Martin Andler till Corren efter matchen.

Övriga resultat i helgen:

Leksand – HV 71 3-2 efter straffar. Maja Nylén Persson svarade för den matchvinnande straffen.

Modo – AIK 2-3 efter förlängning. AIK:s Sara Hjalmarsson avgjorde i förlängningen. I Modos mål debuterade 16-åriga Miranda Dahlgren som den här säsongen kom från Clemensnäs då varken Sarah Berglind eller Emma Söderberg fanns tillgängliga för spel.

Modo och AIK spelade även mot varandra under söndagen. Det blev vinst även denna gång för AIK, nu med 4-2. AIK:s landslagsforward Lisa Johansson svarade för två mål.

Luleå – Djurgården 5–0. Dagen innan vann Luleå över stockholmskorna med hela 11–0. Då gjorde Michelle Karvinen fem mål. Nu följde hon upp det med två nya kassar och har gjort totalt 22 mål så här långt i SDHL. Karvinen har totalt gjort 46 poäng på 19 matcher och toppar med det poängligan. Wilma Lantto, 16, säsongsdebuterade i Luleås mål med att hålla nollan.

SDE Hockey – HV71 0–2. Sabina Eriksson höll nollan för HV 71, men tränaren hos småländskorna gick till hårt angrepp mot SDE:s sätt att spela.
— Det är tur att våra spelare lyckades uppträda med respekt för motståndare och domare, vårt lag skötte det med bravur. Men det sätt som spelas hockey på från ett annat lag i dag hör inte hemma i den här serien, säger tränaren Ulf Johansson till jp.se