John Scott.
Nyheter

Var fjolårets mest omtalade NHL-spelare – nu slutar han och släpper sina memoarer

ANNONS

John Scotts hockeykarriär är över. I en text på sajten The Player’s Tribune meddelar fjolårssäsongens stora samtalsämne i NHL att han lägger av – samtidigt som han på Twitter skriver att han kommer att släppa en bok i slutet av månaden.

John Scott var NHL-spelaren på allas läppar förra säsongen. En kampanj på nätet fick fansen att rösta fram slagskämpen till en plats i All-Star-matchen i Nashville, något som fick till följd att han under mystiska former trejdades från Arizona Coyotes till Montréal Canadiens – bara för att omedelbart skeppas till AHL och farmarlaget St. John’s Icecaps på Newfoundland. Ligan lyckades inte stoppa Scott från att delta i All-Star-matchen, där han som lagkapten ledde Pacific Division till segern i tre-mot-tre-turneringen och röstades fram till turneringens MVP.

Inför den här säsongen fick Scott inget nytt kontrakt och nu meddelar 34-åringen via en text på sajten The Player’s Tribune att han har spelat klart.
”De senaste tio åren har min fru och jag flyttat vår grejer från förråd till förråd. Jag har spelat för sju olika lag. Jag har blivit trejdad två gånger och båda gångerna hade vi barn på väg. (Jag grät båda gångerna, döm mig inte). Jag har lärt mig att man inte kan lita på en enda sak som en coach eller general manager säger (inte ens de som är bra). Jag har lärt mig att den här sporten har konsekvenser, även för killar som jag trodde var oövervinnerliga, som min kompis Derek Boogaard, skriver John Scott.

Boogaard dog efter en överdos av värktabletter 2011 och är en av många spelare som levt på sin förmåga att slåss, som farit illa.

John Scott spelade 286 NHL-matcher för Minnesota, Chicago, New York Rangers, Buffalo, San Jose´, Arizona och Montréal. Han sköt fem mål, hade elva poäng och 544 utvisningsminuter.

I sin text skriver John Scott att han tills vidare kommer att vara ”hemmapappa” och ägna sig åt familjen. Hans hustru födde tvillingar bara dagar efter All-Star-äventyret i Nashville och paret har två döttrar sedan tidigare. På Twitter skriver Scott att han dessutom kommer att släppa sin självbiografi ”A Guy Like Me” i slutet av månaden.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch