Nyheter

Målkalas i Anaheim – då bjöd finske junioren på klassmål

Finland går miste om sina tre största juniorstjärnor i årets JVM. Förutom Patrik Laine och Jesse Puljujärvi tvingas man även spela utan Sebastian Aho som har tagit plats i Carolina Hurricanes den här säsongen.

Aho har inte gjort jättemycket väsen av sig inledningsvis, men i natt bjöd han på en läckerbit från den högre skolan. I Carolinas målrika bortamöte med Anaheim Ducks svarade 19-åringen för ett riktigt konstmål när han klädde av målvakten John Gibson vid ett friläge i den andra perioden och gav ”Canes” en 3–1-ledning med sitt fjärde mål för säsongen.

Klassmålet räckte inte till seger för Carolina. Anaheim kom nämligen tillbaka starkt i tredje perioden och kunde via två sena mål gå ikapp till 5–5. I straffläggningen var det sedan den tjeckiske rookien Ondrej Kase som satte det matchvinnande målet som gav hemmalaget två poäng.

Jakob Silfverberg hade två assist för Anaheim, men missade sitt strafförsök.

Anaheim saknade för andra matchen i rad Rickard Rakell, som dras med en överkroppsskada, medan Carolina fick klara sig utan Elias Lindholm för tredje matchen i rad med en underkroppsskada. Båda två förväntas vara tillbaka i spel inom kort. För Carolinas svenske back Klas Dahlbeck är framtiden mer osäker. Han har skickats ned till AHL på ett så kallat ”conditioning assignment” för att få speltid efter att bara ha varit ombytt i nio av lagets matcher inledningsvis. I farmarlaget Charlotte Checkers kommer 25-åringen att coachas av Ulf Samuelsson.

Anaheim – Carolina 6–5 (1–1, 1–2, 3–2, 0–0, 1–0)
Anaheim: Andrew Cogliano (7) (Jakob Silfverberg), Stefan Noesen (1), Ryan Kesler (12) (Silfverberg), Nick Ritchie (6), Corey Perry (5), Ondrej Kase (avg. straff).
Carolina: Teuvo Teräväinen 2 (7), Jay McClement (1), Sebastian Aho (4), Brett Pesce (1).