Hampus Lindholm.
San José

Lindholms första fullträff sänkte San José – även Rakell fortsätter att göra mål

I matchen mellan San José Sharks och Anaheim Ducks skulle det visa sig att två svenskar gjorde den stora skillnaden när Ducks vann med 3-2. Först inledde Rickard Rakell målskyttet när han i matchens första period skickade in sitt elfte mål för säsongen på en retur. Den 23-årige anfallaren har missat sina två senaste matcher på grund av en lower body injury, men det stoppade alltså inte honom från att fortsätta skrapa ihop poäng. Hittills har han gjort elva mål och fyra assist på sina sjutton spelade matcher.

Ducks gick upp till en 2-0-ledning efter att Antoine Vermette hittat nätet med fem minuter kvar av mittperioden. Men Sharks tog sig tillbaka genom två mål av Brent Burns och Kevin Labanc innan det var dags för Hampus Lindholm att kliva fram och göra säsongens första mål.

Den 22-årige backen skickade iväg ett dragskott som smet förbi Sharks försvarslinje och rakt in i nätmaskorna bakom Martin Jones. Det var hans tredje poäng för säsongen.

***

Columbus Blue Jackets fortsätter att imponera i NHL. I natt tog laget sin femte raka seger när Detroit Red Wings besegrades med hela 4-1. En som var en stor bidragande orsak till segern var Jackets målvakt Sergei Bobrovsky som räddade 31 skott.
– Dom är ett snabbare lag än vad vi har sett innan, och vi anpassade oss inte särskilt bra till det. Bobrovsky var en klippa, precis som han har varit sedan första matchen, berättade Cam Atkinson till nhl.com.

Columbus fullträffar gjordes av Cam Atkinson, Brandon Dubinsky, Lukas Sedlak och Sam Gagner. Red Wings fullträff stod Dylan Larkin för. Ingen svensk noterades för någon poäng i matchen.

***

Alexander Steen var en av spelarna som låg bakom St. Louis Blues seger mot New Jersey Devils med 4-1. Han spelade fram till Jaden Schwartz 3-1-mål i mittperioden. Annars var det Vladimir Tarasenko som hade lekstuga när han samlade ihop till hela tre målgivande passningar.