Manuel Ågren.
Nyheter

AIK stod för heroisk upphämtning – men Ågrens hattrick gav Oskarshamn segern

Oskarshamn var på väg mot en trygg seger. Men AIK ryckte upp sig och hämtade ikapp ett 5-2-underläge i den tredje perioden efter att lagkaptenen Christian Sandberg klivit fram och gjort två mål. Men i förlängning fullbordade Manuel Ågren sitt hattrick och gav Oskarshamn segern med 6-5.

På Hovet var det Oskarshamn som fick jubla först. Nicolas Deschamps – som hade vaknat på helt rätt sida – gjorde det på alldeles egen hand när han plockade upp pucken i egen zon, skrinnade sig förbi AIK:s backlinje och kyligt la in en backhand till 1-0.

Hemmalaget kom sedan tillbaka. Anton Cederholm fick revanschera sig efter sin markeringsmiss på Oskarshamns första fullträff när han prickade in 1-1 i powerplay med ett lurigt dragskott strax utanför den högra tekningscirkeln.

När det återstod mindre än en minut av den första perioden återtog Oskarshamn ledning när Gustav Ahnelöv stötte in pucken från nära håll. Det var 20-årige backens första fullträff den här säsongen.

Efter periodvilan kvitterade AIK omgående när Anders Eriksson stod för en fin soloprestation och petade in sin egen retur. Men matchen svängde rejält och Oskarshamns klev upp i ledarspåret igen när Manuel Ågren pangade in sitt elfte mål för säsongen efter att en av matchens giganter – Deschamps – hittat fram till honom med en distinkt passning.

Oskarhamn fortsatte att trycka på framåt och Manuel Ågren slog till med sitt andra mål för matchen när han siktade in sig och piskade in 4-2-målet från slottet. Strax därefter rann även den femte pucken över AIK:s mållinje när Victor Svensson tog hand om returen från Deschamps klubba när den sistnämnda kom helt fri mot AIK-målvakten Gasper Kroselj.

Men AIK vägrade ge bort matchen. I inledningen av den tredje perioden klev kaptenen Christan Sandberg fram två gånger om och tryckte dit 5-3 samt 5-5 och gav sitt lag rejält med hopp inför de avslutande minuterna. Dessförinnan hade Michael Lindqvist gjort 5-4.

Med 5-5 på resultattavlan tvingade hemmalaget matchen till förlängning. Väl där prickade Manuel Ågren in sitt hattrick och sköt hem extrapoängen till Oskarshamn.