Sidney Crosby har all anledning att fira.
Vancouver

Crosby tar upp jakten på McDavid i poängligan – i natt sänkte han Tampa med två mål

Just nu befinner sig supertalangen Connor McDavid på förstaplatsen i NHL:s poängliga. Men Pittsburgh Penguins stjärncenter Sidney Crosby har på allvar börjat bli en utmanare om titeln. I natt sköt han – precis som lagkamraten Evgeni Malkin – två nya mål när hans lag besegrade Tampa Bay Lightning med 4-3.
– Vi gjorde det riktigt bra, speciellt i slutet av den andra perioden där vi fick ett snabbt mål, sa Crosby till nhl.com.

Det var Sidney Crosby som inledde målskyttet i matchen mellan Pittsburgh Penguins och Tampa Bay Lightning. Först skickade han in en retur liggandes på isen till 1-0 och sedan – i den tredje perioden såg han till att göra den viktiga 3-3-kvitteringen när han klappade till ett direktskott som borrade in sig i målburens bortre hörn.

Dessförinnan hade Tampa Bay haft en 3-1-ledning, där bland andra Anton Strålman var med i förarbetet till lagets första mål som Jonathan Drouin skickade in i nätmaskorna.
– Jag tycker att vi spelade riktigt bra, det suger verkligen att förlora den här, sa tvåmålskytten Drouin efter slutsignalen. Vi var där både psykiskt och fysiskt och bänken höll igång vilket är något jag inte har sett från vårt lag på ett tag, så det var fint att se.

3-3-målet innebar Crosbys tjugonde fullträff den här säsongen och han står nu på 31 poäng, sju poäng efter Connor McDavid på poängligans förstaplats. Värt att notera är att Crosby har åtta mindre spelade matcher än den 19-årige supertalangen.

***

I matchen mellan Dallas Stars och Philadelphia Flyers plockade Flyers hem sin åttonde raka seger när Brayden Schenn slog till med ett hattrick. Laget kunde till slut vinna med 4-2. John Klingberg spelade över 23 minuter, men noterades inte för någon poäng.

***

Los Angeles Kings visade upp en bred offensiv när laget besegrade Ottawa Senators med 4-1. Kings stoltserade nämligen med fyra olika målskyttar i form av Jeff Carter, Alec Martinez, Trevor Lewis och Marian Gaborik. Ottawas fullträff gjordes av Zack Smith. Erik Karlsson drog ihop 24 minuter speltid – men noterades inte poängprotokollet.

***

Alexander Barkov var en av förgrundsfigurerna för Florida Panthers när laget tog hem segern mot Vancouver Canucks med 4-2. Finländaren såg till att inleda målskyttet i matchen och hade även en passningspoäng när laget klev upp till 3-0. Daniel Sedin reducerade, efter assist från brorsan Henrik Sedin, men närmare än 4-2 kom inte Canucks.

***

Efter en stark tredjeperiod såg Columbus Blue Jackets till att vinna med 6-2 mot New York Islanders. William Karlsson såg till att plocka upp en assistpoäng när hans lagkamrat Seth Jones fastställde slutresultatet.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL