• Publicerat 16 december, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
SMÄRTSAM COMEBACK. Henrik Lundqvist fick veta att han levde i sin återkomst till Rangers kasse.Foto: Getty Images/Tom Pennington

Petad i fyra raka matcher och överkörd redan i första perioden av sin comeback. Trots det såg Henrik Lundqvist till att ge sig själv upprättelse . Med 27 räddningar höll han nollan för Rangers i bortamötet mot Dallas Stars som vanns med 2–0.
– Det första ligan måste göra är att titta på den där tacklingen, säger Rangers coach Alain Vigneault om Dallas-centern Cody Eakins överkörning av Lundqvist.

Det har varit en minst sagt märklig vecka för Henrik Lundqvist. För första gången i sin NHL-karriär fick den 34-årige stjärnkeepern agera reserv i fyra raka matcher. New York Rangers coach Alain Vigneault valde att ge den hete finländaren Antti Raanta förtroendet mellan stolparna och belönades bland annat med två raka nollor.

Men efter 1–2-förlusten mot Chicago Blackhawks senast valde Vigneault i natt att åter placera Lundqvist mellan Rangers stolpar. Bortamötet med Dallas Stars kunde dock ha slutat tidigt för svensken, riktigt tidigt. Redan halvvägs in i den första perioden blev Lundqvist pååkt av Dallas center Cody Eakin bakom den egna kassen. Masken flög all världens väg och Lundqvist stannade på isen en stund innan han eskorterades till omklädningsrummet för att undersökas.

Antti Raanta fick kliva in i kassen i hans frånvaro, men efter drygt fem minuters speltid var Lundqvist tillbaka och tog tillbaka nätet. Alla tester uppges ha varit positiva och enligt Lundqvist kunde man snabbt utesluta att han ådragit sig en hjärnskakning.

Eakin fick matchstraff för överkörningen och Alain Vigneault hoppas att det blir mer än så.
– Det första ligan måste göra är titta på den där tacklingen, se till att göra något åt den, sade han irriterat på presskonferensen efteråt.

Lundqvist lät inte smällen påverka hans spel. Han stoppade 27 räddningar och höll nollan. En nolla som dock inte kommer att räknas i statistiken eftersom han tvingades lämna kassen när han blev undersökt efter smällen.
– Jag gick ut och spelade med en hel del desperation, jag tyckte att det var en viktig match för mig, säger Lundqvist om insatsen till Newsday.

Rangers fick sina mål från Rick Nash och Mats Zuccarello. Båda i den tredje perioden. John Klingberg hade mest speltid i Dallas med sina 24.12.

Dallas – N Y Rangers 0–2 (0–0, 0–0, 0–2)
N Y Rangers: Rick Nash (12), Mats Zuccarello (8).