• Publicerat 16 december, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
FÅNGAD. John Tavares klubba fastna i kedjekamraten Josh Baileys visir.Foto: Skärmdump/Sportsnet

Josh Bailey och John Tavares har spelat ihop i New York Islanders förstakedja under större delen av säsongen. I natt tog deras kemi på isen sig dock ett lite annorlunda uttryck än vad som vanligtvis är fallet.

I matchen mot Chicago Blackhawks lyckades Tavares fastna med sin klubba mellan Baileys hjälm och visir. Det som utspelade sig blev i slutändan en ganska komisk situation. Tavares slapp dock två minuter i utvisningsbåset för high sticking – och Bailey blev inte utvisad för holding the stick.

Matchen då? Den vann Chicago med 5–4 efter att ha rest sig från ett tidigt 0–2-underläge. Artemij Panarin sköt två mål och hade en assist för Blackhawks medan Richard Panik var den som avgjorde tillställningen med sitt 5–4-mål i den tredje perioden, ett mål svenskarna Dennis Rasmussen och Marcus Krüger hade assist på.

N Y Islanders – Chicago 4–5 (3–3, 1–1, 0–1)
N Y Islanders: Andrew Ladd (4), Casey Cizikas (4), Ryan Strome (3), Anders Lee (9).
Chicago: Artemij Panarin 2 (13), Artiom Anisimov (14), Marian Hossa (16), Richard Panik (8) (Dennis Rasmussen, Marcus Krüger).