• Publicerat 17 december, 2016
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer
SMÄRTSAM COMEBACK. Henrik Lundqvist fick veta att han levde i sin återkomst till Rangers kasse.Foto: Getty Images/Tom Pennington

Det var en av de fulare smällarna som delats ut på en målvakt de senaste åren i NHL. Nu straffas också Cody Eakin hårt efter sitt överfall på Henrik Lundqvist under gårdagsnattens möte mellan Dallas och New York Rangers.

Eakin döms till fyra matchers avstängning och drygt 85 000 dollar i böter för tacklingen som fick Lundqvist på fall. Avstängningen hade sannolikt blivit ännu längre om inte Dallas-forwarden sedan tidigare varit ostraffad under de tidigare 333 matcherna han spelat i ligan.

Lundqvist lämnade matchen i några minuter efter smällen, men kom sedan tillbaka och spikade igen kassen för säsongens andra nolla. Nollan räknas i och för sig inte officiellt i statistiken, då svensken var frånvarande under en kort period av matchen, men var trots det ett skönt formbesked för målvaktsstjärnan efter att han innan dess bänkats i fyra raka matcher.