Filip Forsberg.
Philadelphia

Har det lossnat nu, Filip Forsberg?

Kanske börjar det lossna så smått för Filip Forsberg. När han i natt blev målskytt igen var det hans andra på de fyra senaste matcherna.

Filip Forsberg har haft en frustrerande start på säsongen. Målen har lyst med sin frånvaro, och den tidigare så skarpskjutande svensken har haft en skottprocent på som legat precis över fyra procent. En enormt låg siffra för Forsberg, som utan problem skulle kunna vara tre gånger så hög.

Men kanske har det börjat lossna nu. När han, för en vecka sedan, blev målskytt bröt han en åtta matcher lång måltorka. Därefter väntade två nya mållösa matcher för Forsberg, innan han i natt blev målskytt på nytt. 22-åringen styrde elegant in Matt Irwins skott i matchen mot Philadelphia, och kvitterade därmed till 1-1 med lite drygt sex minuter kvar av ordinarie speltid. Målet var hans fjärde för säsongen.

Forsbergs mål tog matchen till förlängning och sedermera straffar, där Nashville drog det längsta strået. Backen Ryan Ellis var den enda som lyckades näta på sin straff, och därmed var det han som tog hand dom hjälterollen. Backstjärnan ville dock lyfta fram burväktare Pekka Rinne som den stora matchvinnaren.
– Han var fenomenal för oss. Jag tror det hade kunnat vara mycket värre redan i den första perioden, men han höll oss kvar i matchen. Om du ska nå framgång behöver målvakten vara din bästa spelare, och det var så det var idag. Rinne var riktigt bra, säger han enligt nhl.com.

Andrew MacDonald, av alla, var den enda som överlistade Rinne. Hans mål kom redan i den första perioden.

Mattias Ekholm fick med sig en assistpoäng på Filip Forsbergs kvitteringsmål i slutminuterna.