• Publicerat 22 december, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Anthony Cirelli.Foto: Mark LoMoglio/Icon Sportswire

18–0 på tre träningsmatcher.
Det är Kanadas facit inför JVM-starten på måndag. I natt körde hemmanationen över Tjeckien med 5–0 i Ottawa.

8–0 mot Tjeckien.
5–0 mot Finland.
Och nu 5–0 mot Tjeckien i natt.
Kanadas uppladdning inför JVM i Montréal och Toronto har varit fläckfri så här långt. Nattens utklassning kom efter att kanadensarna skjutit fem mål på 26 skott och målvakten Connor Ingram hållit nollan genom att stoppa 21 tjeckiska avslut.

Tampa Bay-draftade Anthony Cirelli, till vardags i Oshawa Generals i OHL, sköt två av de kanadensiska målen medan Colorado Avalanche-löftet Tyson Jost, University of North Dakota stod för 1+1. Dylan Strome, Erie Otters (OHL), och Julien Gauthier, Val d’Or (QMJHL), satte också varsin kasse för Kanada.

Kanada har ytterligare en träningsmatch innan allvaret startar med en match mot Ryssland på annandagen. Natten mot julafton ställs man mot Schweiz i Air Canada Centre i Toronto.

*****

USA träningsmatchade också inför JVM i natt. Mötet med Schweiz i Oshawa slutade med seger 4–3 efter att Winnipeg Jets-löftet Jack Roslovic, som spelar AHL-hockey med Manitoba Moose, svarade för 1+1. Jeremy Bracco, Joseph Anderson och Tage Thompson svarade också för varsitt mål.

Damien Riat, Dominik Diem och Nico Gross sköt Schweiz mål.

Nu skrivs ny historia – se framtidens stjärnor på C More