UTBYTT. Henrik Lundqvist släppte fyra puckar på 13 skott mot Minnesota.
Nyheter

Henkes svarta jul – utbytt inför hemmapubliken: ”Måste vara mer på tårna”

New York Rangers läcker som ett såll just nu. Efter 2–7 mot Pittsburgh Penguins tidigare i veckan släppte man in sju nya mål i nattens 4–7-förlust mot Minnesota Wild hemma i Madison Square Garden. För Henrik Lundqvist tog matchen slut redan tidigt i den andra perioden.
– Jag måste vara mer på tårna, säger Henke självkritiskt efter att ha blivit utbytt.

Det var två lag med vitt skilda formkurvor som drabbade samman i Madison Square Garden i natt. New York Rangers åkte på stryk med 2–7 mot Pittsburgh Penguins tidigare i veckan medan Minnesota Wild kom till ”The Big Apple” med nio raka segrar i bagaget.

I natt kom den tionde efter att laget utnyttjat Rangers för närvarande dassiga försvarsspel. Wild sköt fem mål i den andra perioden när man vann med hela 7–4. För Henrik Lundqvist tog den sista matchen innan juluppehållet slut redan knappt fem minuter in i den andra perioden. Då byttes han ut tillförmån för Antti Raanta efter fyra insläppta puckar på 13 skott.
– De utnyttjade våra misstag. Personligen måste jag vara mer på tårna, sade Lundqvist till nhl.com efter matchen.

Nederlaget kom efter att Lundqvist radat upp tre raka vinster och bara släppt in tre mål i processen.

För Wild ser det desto ljusare ut. I skuggan av Columbus Blue Jackets tolv (!) matcher långa segersvit har Bruce Boudreaus manskap klivit fram som ligans just nu formstarkaste lag. Bara 24 timmar tidigare hade Wild besegrat ett annat av Eastern Conferences topplag i Montréal Canadiens på bortais.
– Sättet vi spelar på just nu är viktigare än segersviten. Visst är det härligt att ha ett så bra facit just nu, men som spelare tittar vi mer på hur vi spelar och att kunna spela så här i tuffa arenor och besegra bra hockeylag är en bra känsla, säger kaptenen Mikko Koivu.

N Y Rangers – Minnesota 4–7 (1–1, 2–5, 1–1)
N Y Rangers: Chris Kreider 2 (11), Ryan McDonagh (2), Derek Stepan (7).
Minnesota: Mikael Granlund (8), Mikko Koivu (9), Nino Niederreiter (9), Marco Scandella (1), Jason Zucker (8), Matt Dumba (5), Charlie Coyle (12).