Sebastian Karlsson – tio år i Linköping …

Flygstrulet störde inte Linköping som kunde lyfta mot tre poäng

Linköping hade problem att komma till dagens match. Men trots den uppladdningen märktes det inte av och östgötarna kunde ta samtliga tre poäng med sig hem från Malmö Arena.

Matchen blev framskjuten en timme då Linköping haft problem med sitt flygplan. När den väl startade blev det en sevärd och händelserik historia som Linköping tillslut gick segrande ur.
Östgötarna hade med sig ledningen med 0-1 efter den första perioden (Vilmos Gallo) och Malmös Erik Forsell sa följande till C More i den första pausen.
-Vi kommer ut riktigt bra och är aggressiva och skapar chanser. sen jämnar spelet ut sig.

Gästerna kunde i andra öka på sin ledning till 0-2 genom Sebastian Karlsson som styrde i en puck innan hemmalagets Andreas Thuresson kunde reducera.

Tredje perioden blev händelserik och innehöll två bortdömda mål i Malmös vilda jakt på kvittering. Det ena dömdes bort efter domarkonferens då Lars Bryggman haft sin klubba i ansiktet på Linköpings målvakt Marcus Högberg i momentet innan Fredrik Händemark direktsköt pucken in i mål.
— Känns riktigt surt att vi inte får med oss poäng idag, sa Malmös Frederik Storm efter matchen och menade då på de två bortdömda målen, som han ändå tyckte var korrekt bortdömda.

Linköping kunde göra 1-3 i slutet genom Henrik Törnkvist som satte dit pucken i öppen kasse.