Schweizisk glädje efter avgörandet.
Nyheter

Supertalangen hjälte – Schweiz tog chockseger

ANNONS

Junior-VM har fått sin första stora kväll. Schweiz chockade Tjeckien, som igår besegrade Finland, och vann efter förlängning.

Efter Tjeckens storstilade insats mot Finland igår var det knappast någon som trodde att de skulle ha några problem med Schweiz idag. Men den tjeckiska kvällen blev en mardröm. Trots att laget hämtade upp ett 3-1-underläge var det alplandet som till slut drog det längsta strået.

Det kan de tacka sin storstjärna, Nico Hischier, för. Hischier är en av JVM-turneringens mest upphaussade spelare, och många ser honom som den största rivalen till Timothy Liljegren när det gäller att gå tvåa i sommarens draft. I kväll visade 17-åringen varför. Han spelade fram till Schweiz två första mål, och blev senare matchvinnare när han mycket elegant satte 4-3 i förlängningen.

Den schweiziska glädjen visste inga gränser, trots att man gick miste om en poäng. Man ledde nämligen med 3-1, halvvägs in i den tredje perioden, och den tjeckiska kvitteringen kom inte förrän med bara 16 sekunder kvar att spela. Backstjärnan Filip Chlapik, som i torsdags skrev på ett NHL-kontrakt med Ottawa, satte både 3-2 och 3-3.

Kvällens resultat gör att gruppen, som också innehåller Sverige, Finland och Danmark, är mycket intressant. Tjeckien har fyra poäng efter två matcher, medan Sverige har tre och Schweiz två. De övriga lagen är poänglösa. Det lär med andra ord bli en vild kubbning om topplatserna i gruppen.

Schweiz har tvingats klara sig kvar i A-gruppen via spel i nedlyttningsmatcher de senaste tre åren, men har onekligen lagt en bra grund för att undvika det den här gången.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM