Mikael Backlund.
Nyheter

Här har ni NHL:s hetaste svensk – förstörde Landeskogs succékväll

Sex poäng på två matcher. Det går inte att säga annat än att Mikael Backlund är glödhet. I natt förstörde han Gabriel Landeskogs succékväll, när Calgary besegrade jumbon Colorado.

Vem är egentligen NHL:s hetaste svensk? Kanske Filip Forsberg, som gjort tre mål på de fyra senaste matcherna? Eller kanske den ständigt formstarka Alexander Wennberg? Nej. NHL:s hetaste svensk är Mikael Backlund.

Calgarycentern har vaknat till ordentligt de senaste matcherna, och avslutade inför juluppehållet med en trepoängsmatch sedan han stått för ett mål och två assistpoäng mot Vancouver. I natt fortsatte svensken på den inslagna vägen när Calgary tog sig an Colorado Avalanche. Han kvitterade till 1-1 i början av den andra perioden, spelade fram till Sam Bennetts 2-1-mål, och sköt själv 4-2 innan perioden var slut. Svensken har nu gjort sex poäng på de två senaste matcherna.

Backlund åkte även på en skada i matchen, men den ska int vara av det allvarligare slaget om man ska tro coachen Glen Gulutzan.
– Han täckte ett skott med sitt knä, men förhoppningsvis är det bara en liten svullnad så att vi kan gå vidare, säger han enligt Calgarys twitterkonto.

Gabriel Landeskog, som haft en mardrömslik säsongsstart, fick det att lossna i matchen. Coloradokaptenen satte både 1-0 och reduceringen till 5-3, och bröt därmed sin måltorka på åtta matcher. Trots det blev det alltså förlust för Avalanche.
– Ett lag i vårt läge kan inte gå ut och tro att vi ska få några studsar med oss. Vi måste gå ut och göra en bra match. Då kommer vi få med oss studsarna. Idag gjorde vi inte tillräckligt många rätt saker för att få med oss dem, säger kaptenen enligt Denver Post.

Calgary vann med 6-3 sedan även Johnny Gaudreau blivit tvåmålsskytt i matchen.