MATCHVINNARE. Sergej Bobrovskij och Nick Foligno kramar om varandra.
Nyheter

Tappade 3-0 – tog ändå trettonde raka

Det finns ingen hejd på Columbus ofattbara start på NHL-säsongen. I natt tappade man en 3-0-ledning, men förlängde ändå sin segersvit till 13 matcher.
– Oavsett hur matchen ser ut måste vi tro att vi ska vinna, säger Seth Jones.

Columbus har gått från ligans absoluta botten förra säsongen, till att mer eller mindre se ut som en Stanley Cup-kandidat. Blue Jackets osannolika förvandling har lett till 25 segrar, fyra övertidsförluster och bara fem förluster under ordinarie tid. I natt kom den trettonde raka vinsten, efter en osannolik match mot Boston.

Redan efter 9:39 såg man ut att ha avgjort matchen. Columbus gick på knock direkt, och hade en 3-0-ledning redan innan första perioden nått halvvägs. Drygt två minuter senare hade Boston gjort rejäl match av det hela och stått för två reduceringar. I slutet av den andra perioden kom också kvitteringen.

Men trots raset var det Columbus som tog segern, och förlängde därmed sin poängsvit till 15 matcher. I powerplay, i mitten av den tredje perioden, klev lagkaptenen Nick Foligno fram och sköt sitt elfte mål för säsongen. Foligno, som assisterades av Alexander Wennberg, blev därmed matchvinnare.
– Det är när man börjar fundera man åker dit. Vi försöker bara njuta av det här tillsammans med våra supportrar, säger Foligno enligt nhl.com.

Columbus, under ledning av John Tortorella, hittar ständigt nya vägar att vinna den här säsongen. I natt förlorade man skotten, målvakten Sergej Bobrovskij tvingades till 37 räddningar, men Tortorella har fått ihop en väloljad lagmaskin.
– Oavsett hur matchbilden ser ut måste vi tro att vi ska vinna varje match, konstaterar 2-0-skytten Seth Jones.

Columbus – Boston 4-3 (3-2, 0-1, 1-0)
Columbus: Seth Jones, Scott Hartnell, Matt Calvert, Nick Foligno
Boston: David Backes, Austin Czarnik, David Krejci