• Publicerat 28 december, 2016
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
John Klingberg blev äntligen målskytt igen.Foto: All Over Press

Vaknade ni tidigt i morse, av ett hög utandning? Då var det förmodligen John Klingbergs suck av lättnad som nådde er. Efter 23 raka matcher utan att göra mål fick den kritiserade backstjärnan till sist jubla i natt.

Men det krävdes en tom målbur för att svensken skulle bli målskytt. Klingberg fick pucken bakom eget mål och bara skickade i väg den. Det var tydligen receptet för att till sist få ett stopp på den måltorka som gäckat honom i närmare två månader. Faktum är att de två senaste säsongernas succéback bara hade gjort mål i en enda av sina tidigare 33 matcher under säsongen.

Målet blev dessutom matchvinnare i och med att Radim Vrbata reducerade till 3-2 när bara sju sekunder återstod av matchen. Klingberg, som till och med varit petad under säsongen, står nu på 3+15 på sina 34 matcher. Utöver själva målet bjöd han dessutom på en riktigt elegant räddning, som grundlade segern i den första perioden.

Jamie Benn och Jason Spezza sköt de två övriga målen. Anthony Duclair inledde målskyttet för Arizona, som nu har fem raka förluster.