Victor Hedman jublar med Ondrej Palat.
Tampa Bay

Hedman är i #BeastMode – går inte att stoppa

Han brukar inte hitta sin superform förrän det vankas slutspel. Men den här säsongen levererar Victor Hedman enorma siffror redan nu. Efter nattens nya show tar han upp jakten på Norris Trophy.

Han har gjort poäng i sex av de sju senaste matcherna. På de sex matcherna har han gjort två poäng eller fler i fyra av dem. De senaste två veckorna är han den spelare i hela NHL som gjort flest poäng. Victor Hedman har gått in i Beast-mode, och tänker inte släppa iväg Brent Burns och Erik Karlsson i kampen om NHL:s poängliga seger för backar.

Efter att ha lämnat isen poänglös i den sista matchen innan juluppehållet var Victor Hedman tillbaka som glödhet i natt. Vid underläge 3-1 klev han fram och reducerade till
3-2 på Carey Price, med knappt nio minuter kvar, och fem minuter senare spelade Hedman fram till Ondrej Palats 3-3-mål. Det var svenskens tolfte poäng på de sju senaste matcherna.
– Det var såklart viktigt att få det där målet så vi krympte motståndet till ett mål. Vi kämpade hårt och gav inte upp, och lyckades få utdelning i några spelvändningar och i powerplay, säger den svenske besten enligt nhl.com.

I förlängningen fullbordade Tyler Johnson Tampa Bays vändning, när han sköt det avgörande 4-3-målet.  Det var hans andra fullträff i matchen.

Victor Hedman gick under natten förbi Alexander Wennberg i den svenska poängligan, och har nu bara Erik Karlsson före sig. Karlsson har en poäng ned till Hedman, och två poäng upp till backledaren Brent Burns.
– Vi kämpade hårt och gav inte upp i kväll. Det betyder mycket för laget att få en match som den här, fortsätter Hedman.

Aleksandr Radulov, Shea Weber och Chris Terry sköt Montréals mål i förlustmatchen.