John Klingberg.Foto: All Over Press

Trots ledning inför den tredje perioden lyckades Dallas inte hålla undan och vinna mot Montreal på hemmaplan. Bortalaget kunde avgöra i förlängningen och vinna med 3-4.

Mötet Dallas-Montreal var en svängig historia. Bortalagets Nathan Beaulieu kunde ge sitt lag ledningen med drygt halva den första perioden spelad. Men Dallas svarade upp direkt och kunde kvittera bara minuter senare genom Tyler Seguin.
I den andra perioden satte svenske backen John Klingberg Dallas i förarsätet genom att måla i powerplay. Hans fjärde för säsongen och ställningen följde med lagen in i den tredje perioden.

Alexander Radulov och Max Pacioretty såg med varsitt powerplaymål till att återta ledningen till Montreal. En ledning som stod sig ända fram till att Esa Lindell kunde kvittera med 2:47 kvar av matchen genom ett nordiskt samarbete med John Klingberg.

I förlängningen kunde senare lagkapten Pacioretty avgöra med sitt andra mål i matchen. Det var amerikanens andra raka övertidsmål, han avgjorde ju mot Nashville senast också, och har har gjort åtta förlängningsmål genom karriären, vilket är klubbrekord i Montreal.
— Bortaspelet har inte varit perfekt för oss. Vi har inte varit bra i övertidsspelet, så det är lite av en välsignelse att vi har fått spela så många i rad nu sen vi har blivit bättre på det, sa Paciorretty till nhl.com efter matchen.

I Montreal stod Al Montoya för 39 räddningar men utsågs trots det inte till en av matchens tre stjärnor. Det gjorde däremot John Klingberg som med sina två poäng nu är uppe i 20 totalt under säsongen.

SE PACIORETTYS AVGÖRANDE MÅL HÄR: