Gabriel Landeskog. Foto: Getty Images

Det har inte varit någon rolig säsong för Colorado Avalanche. Laget ligger nämligen sist i tabellen. I natt kom därför en mycket efterlängtad seger efter fem raka förluster.
– Det var länge sedan, det har varit tufft. Att få en vinst kändes stort, sa lagets målvakt Calvin Pickard till nhl.com efter 2-1-segern mot New York Islanders.

Det var på många sätt ett lättat Colorado som kunde kriga hem segern på övertid efter att Nathan MacKinnon plockat upp en retur och hittat nätmaskorna med en backhand. Innan den rafflande avslutningen var det Colorado som tog ledningen genom Gabriel Landeskog. Kaptenen, som har haft en tung säsong, fick hemmapubliken att jubla när han piskade in 1-0 strax utanför den vänstra tekningscirkeln.

Islanders svarade i mittperioden när Johnny Boychuk höll sig framme med ett tungt skott – men det var alltså Colorado som fick segerjubla till slut.
– Det har varit tufft hemma, det har varit tufft överlag, sa Nathan MacKinnon efter matchen. Vi har fortfarande mycket jobb kvar, men det känns definitivt bra just nu.

Calvin Pickard, som räddade 35 skott för sitt Colorado, sa följande:
– Vi har inte spelat med speciellt mycket självförtroende. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på detta och samla ihop till några segrar till. Jag tycker ändå vi har spelat helt okej de senaste matcherna, men inte fått resultaten med oss.

***

Chicago Blackhawks och Carolina Hurricanes spelade mot varandra i natt. Blackhawks klev upp i en 2-0-ledning genom mål från Jonathan Toews och Artemi Panarin. Carolina jagade reducering och fick även in ett mål när Victor Rask prickade in sitt elfte mål för säsongen, och han står nu på 28 poäng. Men närmare än så kom aldrig bortalaget.

***

Florida Panthers tog en 2-1-seger när Nashville Predators kom på besök. Hemmalaget tog ledningen genom Greg McKegg som tog hand om en sargstuds på bästa sätt. I den tredje perioden hittade Nashville fram till en kvittering genom Craig Smith. Värt att lyfta fram var att Filip Forsberg låg bakom målet och plockade därmed upp sin 16 assist den här säsongen.

Men det var som sagt Florida som fick sista ordet. Med halva tredje perioden kvar gjorde Jonathan Marchessault 2-1 efter passning av Vincent Trocheck och Jaromir Jagr.