Patrik Lundh jublar efter 3-1.
SHL

Djurgården vann heta ångestmötet i Ängelholm: ”Vi ska kriga i varje match”

ANNONS

Viktiga poäng stod på spel när Rögle tog emot Djurgården under lördagseftermiddagen. Efter en hetlevrad tillställning kunde stockholmarna vinna med 3-1.
– De fick ledningen och kunde spela på ett annat sätt. Vi hade behövt ta ledningen, vi fick jaga hela tiden, sa Rögle-tränaren Anders Eldebrink till C More efter matchen.

Det var en händelserik första period i Lindab Arena. Redan efter ett par minuters spel snappade backen Adam Ollas Mattsson upp pucken och skrinnade sig ren och piskade in 1-0 i krysset. Det var 20-åringens första fullträff den här säsongen.

Rögle svarade snabbt genom en liknande soloprestation. Dock var Simon Ryfors fullträff ännu snyggare när han – med hjälp av en stor portion fart och finess – dribblade sig igenom hela Djurgårdens försvar och lurade Mikael Tellqvist i bortalagets målbur.
– Ryfors kommer att bli bra, han spelar moget. Han kommer att få mycket speltid, sa tränaren Anders Eldebrink till C More.

Innan periodvilan var det gästerna som fick det sista ordet när återvändaren Marcus Högström plockade upp sin första poäng när han skickade in pucken mot Daniel Brodin, som styrde in 2-1 precis förbi Anders Lindbäcks benskydd.
– De har stora backar, så det gäller att vara låg och vara redo att styra pucken. De började matchen bättre, men sedan växte vi in i det och spelade nästan bara i deras zon, sa målskytten Brodin.

I mittperioden pumpade Rögle på för kvitteringen och hade hela tre skott i målramen. Istället för 2-2 på tavlan så utnyttjade Djurgården ett gap i hemmalagets försvar genom att Linus Hulström slog en blixtsnabb passning fram till Patrik Lundh som prickade in 3-1.
– För dåligt. Det håller inte att skjuta i stolpen, pucken ska sitta i nätet, sa Rögles Christopher Liljewall som var ytterst nära att ge sitt lag kvitteringen i mittperioden med ett skott från slottet som träffade den högra stolpen.

I den tredje perioden blixtrade det till rejält mellan de båda lagen och flera situationer ledde till heta känslor. Rögle försökte hitta vägar att reducera, medan Djurgården försökte stänga matchen genom att spela enkelt i egen zon. Den spelformen fungerade för bortalaget som orkade hålla emot och vinna med 3-1.
– Vi ska kriga i varje match nu. Alla matcher som är kvar är som slutspelsmatcher för oss. Vi behöver ett jävla anamma, gå in i varje match och vinna till varje pris. Det finns ingenting annat, sa Djurgårdens Patrik Lundh efter vinsten.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL