Foto: Skärmklipp/Sportsnet Canada

Det var en minst sagt händelserik första period när Toronto Maple Leafs besegrade New Jersey Devils med 4-2. Hela fyra mål lyckades Toronto trycka in under de 20 första spelminuterna. Speciellt 2-0-målet stack ut som något extra, där Cory Schneider på ett minst sagt dråpligt sätt gav bort pucken till en framrusande Connor Brown.

Efter att supertalangen Auston Matthews gjort sin 21:a fullträff för säsongen, som innebar 3-0 till Toronto, utökade laget till 4-0 innan pausvilan genom Tyler Bozak.

Efter kallduschen fick Devils igång sitt målskytte och laget lyckades kliva upp till 4-2 efter att PA Parenteau hittat nätet och Jon Merrill gjort sitt första mål för säsongen.

***

Det var inte bara Cory Schneider som fumlade med pucken under nattens omgång. Även Arizona Coyotes målvakt Mike Smith hade svårt att rensa undan gummitrissan när det drog ihop sig till förlängning i mötet med Anaheim Ducks. Istället för att skicka iväg pucken fryste han till is och lät Ondrej Kase i Ducks skicka in 3-2 på övertid.

I matchens tredje period klev Oliver Ekman-Larsson fram för Arizona och gjorde den viktiga 2-2-kvitteringen genom att stöta in en retur. Det var svenskens åttonde mål för säsongen.