Foto: Skärmklipp/Sportsnet Canada

I mötet mellan Winnipeg Jets och Buffalo Sabres åkte det finska stjärnskottet Patrik Laine på en tung tackling av Jake McCabe. Laine blev liggandes kvar på isen och fick ta hjälp av sina lagkamrater för att lämna rinken. Nu står det klart att 18-åringen har drabbats av en hjärnskakning. Det meddelar klubben själva på deras twitter.

Laine, som har tagit hockeyvärlden med storm, har under sin första NHL-säsong fått ihop 36 poäng på 41 spelade matcher. Det finns just nu inga uppgifter på när han kan tänkas vara tillbaka i spel igen. Enligt head coach Paul Maurice kommer Laine få vila under en tid.
– Sedan kommer vi starta stegen för återhämtning. Vi inväntar att han blir symptomfri och sedan ökar vi arbetsbelastningen, säger han.

Blake Wheeler är en av spelarna i laget som har valt att uttala sig om det tunga beskedet.
– Han har varit otrolig för oss. Vi hoppas på det bästa, det var kul att se honom här i dag, sa han angående att Laine var på plats och tittade på lagets träning under söndagen.