Foto: Skärmklipp/Sportsnet Canada

I natt såg Nicklas Bäckström till att nå en tung milstolpe när han plockade upp sin 500:e passningspoäng i NHL. I mötet med Ottawa Senators, som Washington vann med 1-0, passade Bäckström fram till T.J. Oshies segermål med hjälp av en backhand.
– Det känns skönt att jag fick det gjort så vi kan sluta prata om det. Jag fick stora gratulationer från grabbarna, det var riktigt trevligt. Det var fint att få det överstökat så jag kan blicka framåt nu, sa Bäckström ödmjukt till nhl.com.

Assisten innebar att svensken nu står på 674 poäng på 691 spelade NHL-matcher. Den här säsongen har 29-åringen, som har ett förflutet i Brynäs IF, gjort 32 poäng (9+23) på 39 matcher. Det är totalt 137 spelare i NHL:s historia som har lyckats få ihop till 500 assistpoäng, bland svenska spelare endast tio personer.

Stor matchhjälte – förutom T.J. Oshie – blev självklart Washingtons målvakt Braden Holtby som motade 30 skott.