Foto: All Over Press

Chicagos Ryan Hartman gjorde ett äkta hattrick och två svenska backar nätade varsin gång i mötet mellan Chicago och Nashville.

Chicagos Artem Panarin såg med sitt 17:e mål för säsongen till att ge sitt lag ledningen innan den halva första perioden passerat. Men glädjen blev inte långvarig för hemmalaget. 45 sekunder efteråt såg nämligen Nashvilles Mattias Ekholm till att kvittera ställningen i United Center.
Men Chicago skulle ändå gå till pausvila i ledning då Niklas Hjalmarsson gav sitt lag ledningen. Svenskens femte mål för säsongen.

Den andra perioden blev mållös innan Austin Watson kvitterade i inledningen av den tredje. Sen steg Chicagos Ryan Hartman in i handlingen. Förts gav han sitt lag ledningen efter 11:49. Sen såg han till att med två mål i öppen bur ge sitt lag segern med 5-2.
— De räknas, sa Hartman till nhl.com efter matchen apropå de två målen i öppen målbur sedan Nashville plockat ut Pekka Rinne i jakten på kvittering.
Hartmans första mål i matchen var inte heller det någon märkvärdigare historia enligt honom själv.
— Han (Richard Panik) gjorde ett bra arbete framför mål och jag vet faktiskt inte hur pucken kom till mig. Jag försökte bara ta mig fram på mål och kände pucken mot min höft. Så ett turmål, konstaterade han.

Niklas Hjalmarsson hade förutom sitt mål även en assist och fick alltså med sig två poäng från matchen. Målet innebar att han nu har slagit personligt målrekord med sina fem strutar den här säsongen.