Bruce Boudreau.Foto: Getty Images/Christian Petersen

Den 29 april fick Bruce Boudreau sparken från Anaheim. Inatt fick han revansch när han var tillbaka i Honda Center med sitt nya lag.
— Det var en bra födelsedagspresent, sa Minnesotacoachen efter matchen.

Fyra och en halv säsong blev det på tränarbänken i Anaheim innan Bruce Boudreau och klubben i våras gick skilda vägar. Inatt var han för första gången tillbaka i sin gamla hemmaarena och fick en liten revansch då hans lag kunde vinna med 1-2 genom mål av Matt Dumba och Jared Spurgeon i den andra perioden.
— Jag älskade det. När du vinner är det lätt att svara på frågor (om att vara tillbaka). Jag såg en massa människor som jag känner och som behandlade mig väl när jag här, berättade coachen för nhl.com efter matchen.

Coachen pratade aldrig med sitt lag inför om sina tankar om att vara tillbaka, men lagmedlemmarna förstod ändå att det skulle bli en speciell match för honom.
— Han är en känslomänniska och man kunde se att det här var en speciell match för honom, sa Minnesotas målvakt Devan Dubnyk efter matchen.
Dubnyk stod för 23 räddningar och överlistades bara av Ryan Kesler (assisterad av Jakob Silfverberg) under matchen.
— Jag vill inte få sparken fler gånger och vill inte bygga på min erfarenhet av såna saker, konstaterade coach Boudreau efter matchen.
Tränaren fyller dessutom 62 år idag och kunde nog inte ha önskat sig en bättre födelsedagspresent.