Nolan Patrick.Foto: Getty Images

Det är ingen större hemlighet att Brandon Wheat Kings Nolan Patrick kommer gå först i sommarens draft. Trots att 18-åringen haft enorma skadebesvär under säsongen ses han som mer eller mindre ohotad på täppan.

Dessvärre fick vi inte se honom under den nyss avslutande JVM-turneringen, där han var uttagen i Kanadas trupp, men nu är han redo för comeback igen. Brandon Wheat Kings skriver på sin twitter att man hoppas kunna använda sig av Patrick redan på fredag.

En överkroppsskada har begränsat supertalangen till sex matcher under hösten, vilket var ett rejält bakslag. Från början sade prognosen att han skulle vara tillbaka redan i december och att han därför skulle kunna vara med i JVM. På de sex matcher han hann spela blev det fyra mål och fem målgivande passningar.

Timothy Liljegren och Nico Hischier nämns bland de som kan fullborda ‘prispallen’ i draften.