Anton Forsberg.Foto: Getty Images/Kirk Irwin

Kanske kan Sverige få se en ny NHL-målvakt etablera sig på riktigt. Vårens Calder Cup-hjälte Anton Forsberg kallas nämligen upp till Columbus Blue Jackets för första gången under säsongen.

Blue Jackets bekräftar på sin hemsida att han kallas upp, samtidigt som Curtis McElhinney satts upp på waivers. Därmed har alla andra klubbar 24 timmar på sig att anmäla intresse för McElhinney, innan han tvingas spela för AHL-laget Cleveland Monsters.

Anton Forsberg har redan spelat åtta NHL-matcher i karriären, men har på dessa bara vunnit en. I AHL har han imponerat med tolv segrar på 21 matcher och 93 i räddningsprocent. Räddningsprocenten är fjärde bäst i hela ligan.

Han var också slutspelets bästa målvakt i våras, med en räddningsprocent på närmare 95 och endast 1,34 insläppta mål per match.