Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #12

ANNONS

Årets första matcher har spelats den här veckan och det blev några riktigt heta möten mellan SHL-lagen. Både Linköping och Frölunda spände musklerna med tre raka segrar. 

Joacim Eriksson, Växjö
Har – sett över säsongen – inte lyckats nå den magnifika nivån han visade upp i Skellefteå innan han prövade vingarna i Vancouver Canucks organisation. Men under veckan såg han till att Växjö tog hem två segrar genom att bara släppa in två mål över mållinjen. Motade totalt 42 av 44 skott mot HV71 och Brynäs.

Anssi Salmela, Linköping
Är en stor bidragande orsak till att Linköping har börjat blicka uppåt i tabellen. Visade under den gångna veckan upp sin fina spelförståelse och sin vassa offensiva förmåga. Stod för två mål och två målgivande passningar när LHC tog hem nio poäng på tre matcher.

Philip Holm, Växjö
Har tagit ett rejält kliv i sin utveckling den här säsongen och står just nu på 15 poäng, två mål och tretton assist. Plockade upp en passningspoäng i segern mot topplaget Brynäs och visar just nu att han kan bidra både framåt och bakåt i banan.

Sebastian Karlsson, Linköping
Är inte spelaren som får de stora rubrikerna, trots att han alltid gör ett stabilt jobb för sitt LHC. Under veckan visade han framfötterna rejält. I mötet med Skellefteå öppnade han målskyttet i matchen, mot Djurgården plockade han upp en assist och i segermatchen mot Luleå hittade han nätmaskorna när han gjorde 2-0 i powerplay.

Nicklas Lasu, Frölunda
Ett mål och en assist mot Färjestad och en fullträff samt en målgivande passning totalt i dubbelmötet med Örebro. Den hårdjobbande forwarden blixtrade till rejält i veckan och var en av spelarna som bidrog till att hans lag tog åtta av nio poäng på tre spelade matcher.

Johan Forsberg, Luleå
Tre fullträffar blev det för Forsberg under veckan. Den 31-årige forwarden blev stor matchvinnare i mötet med Karlskrona när han skickade in den avgörande straffen. Står just nu på nio gjorda mål – vilket är två fullträffar från hans personbästa i SHL.

Veckans

Debut Stod Jonathan Rodensjö för när han kastades in i hetluften mot Skellefteå. I sin första SHL-match någonsin såg han inte bara till att tackla Pontus Petterström över sargen – han gjorde dessutom det viktiga 3-1-målet när matchen stod och vägde.

Debut 2 Säsongens första SHL-match blev en rolig tillställning för Jonas Johansson. När Brynäs inte hade tillgång till Felix Sandström och David Rautio plockades Johansson tillbaka från Almtuna. Hur han löste uppgiften? På bästa tänkbara sätt. Han motade 18 skott mot Färjestad och släppte ingen puck över mållinjen.

Frånvaro När Färjestad ställdes mot Brynäs var frånvarolistan lång. Hela nio spelare saknades och tränaren Leif Carlsson var minst sagt bekymrad: ” Många kanske tycker det här är en ursäkt, men det är ingen ursäkt. Det är en förklaring till varför vi kanske inte kommer kunna spela på topp”.

Tränarbyte Skedde i Örebro när föreningen bestämde sig för att sparka Johan Tornberg och Lars Ivarsson och fyllde deras platser med Niklas Sundblad och Petri Liimatainen. Har det gett önskad effekt? I veckans två tuffa möten med tabellettan Frölunda blev det – trots fina intentioner från Örebros sida – två raka förluster. Men en viktig poäng fick laget med sig i andra mötet som gick till förlängning.

Släkten är värst Fredrik Händemark har tidigare i karriären vandrat från Leksands U16-lag hela vägen till a-laget. Men när Malmö ställdes mot Leksand befann han sig – med tanke på hans klubbyte – på andra sidan planhalvan. Som om det inte vore nog var han en av Malmös målskyttar i 3-1-segern. ”Någonstans djupt därinne vet man att det är en speciell match”, sa han till C More.

Sena avgörande Färjestad fick bita i det sura förloraräpplet i mötet med Skellefteå. Med endast två sekunder kvar av matchen prickade Pär Lindholm in det matchvinnande målet.

Tröjhissning Luleå passade på att hylla legendaren Roger Åkerström när Karlskrona kom på besök. Det såg ett tag ut som att Åkerström, som gjorde 19 säsonger i föreningen, skulle få se sitt Luleå förlora. Men hemmalaget ryckte upp sig och vann till slut med 3-2 efter straffar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch