Nicklas Grossmann.Foto: Bildbyrån

Nicklas Grossmann har inte direkt gjort sig känd som en av Sveriges mer offensivt skickliga backar. Snarare tvärtom. På 592 NHL-matcher gjorde han 13 mål, och under de 41 matcher han spelat i SHL under karriären är 31-åringen mållös. Sedan han anslöt till Örebro har det blivit nio poänglösa matcher för Grossmann.

Men kanske blir han lagets oväntade drag inför slutet av säsongen. På dagens träning, inför morgondagens ödesmättade match mot Leksand, spelade han powerplay. Grossmann själv vill dock inte bekräfta att han kommer spela det även under matchen.
– De testar lite allt möjligt, för att få alla att testa olika situationer under en match. Folk kan bli skadade eller utvisade, säger han till Nerikes Allehanda.

På frågan om han har några dolda offensiva egenskaper svarade han med ett leende.
– Man vet aldrig. Jag har kanskeanske hållit igen i tio år…
– Man vill hela tiden utvecklas, så det är  bra att kasta in i nya situationer och lära sig nya saker i stället för att köra enkelriktat.

Örebro har två poäng till godo på Leksand inför matchen.